Srijeda, 24. travnja 2024.

SLUŽBENO ODOBREN EUROPSKI NOVAC Konačno će se graditi cesta između Reke i Starigrada

U Koprivničko-križevačku županiju stiže 52.260.544,74 kuna.

Riječ je o potporama iz Programa ruralnog razvoja kojima se financiraju projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.

Mjera 7.2.2, iz koje je odobrena potpora, odobrava 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Tim će novcem u našoj županiji biti realizirani projekti u općinama Novigrad Podravski, Ferdinandovac, Legrad, Koprivnički Bregi, Kloštar Podravski, Koprivnički Ivanec, Gola, Virje, Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Molve, Drnje i Podravske Sesvete, te u sva tri podravsko-prigorska grada.

Koprivnica je tako dobila potporu za rekonstrukciju spojne prometnice između prigradskih naselja Starigrad i Reka. Sporazum je u Zagrebu, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Istakao je da je ovo vrlo važan projekt kojim ne samo da će se spojiti dva naselja, već će se i povećati sigurnost prometovanja. Posebno je zadovoljan, kaže, jer je Gradska uprava ponovno pokazala znanje za povlačenje europskih sredstava.

Za spojnu cestu između Starigrada i Reke, Grad Koprivnica je dobio 7,5 milijuna kuna. Projekt mora biti završen u roku 18 mjeseci.

Rekonstrukcija postojeće prometnice planirana je od raskršća državne ceste D41 i Mažuranićevog trga u naselju Reka do mosta preko vodotoka Koprivnička rijeka u naselju Starigrad, na lokaciji katastarske općine Reka i području Grada Koprivnice.

Dužina postojeće prometnice je oko 2860 metara. Širina kolnika bit će 5.50 metara s dvije vozne trake širine od po 2.75 metra. Uz kolnik planirana je i izgradnja pješačko-biciklističke staze širine 2.00 metra.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je u iznosu od 8.094.386,88 kn s PDV-om.

zatvori