Četvrtak, 18. travnja 2024.

ŠEST PROMETNIH Vozači slijetali s kolnika, vozačica udarila u stup…

Čak šest prometnih nesreća zabilježila je Policijska uprava koprivničko-križevačka u protekla 24 sata, tri s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom.

Jučer oko 12:25 dva su se automobila sudarila na Radničkoj cesti u Koprivnici. Nesreću je prouzročila vozačica (33) Opel Insignije koprivničkih tablica koja se kretala u smjeru obilaznice te straga udarila u Golf kojim je upravljao 35-godišnjak i koji je skretao ulijevo prema Draganovcu. Pritom je putnica u Golfu (34) lakše ozlijeđena. Sudionici nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a vozačici Opela slijedi prekršajni postupak.

Noćas oko 2 sata 32-godišnja vozačica svojim je Citroënom koprivničkih registracija u Ulici Novi Brežanec udarila u betonski stup javne rasvjete na parkirališnom prostoru. Nije bila pod utjecajem alkohola, lakše se ozlijedila i prekršajno je prijavljena.

Oko 14 sati u Novigradu Podravskom vozač (33) VW Passata koprivničkih registracija sletio je s ceste u Koprivničkoj ulici. Zbog nepropisnog kretanja, kažu iz policije, završio je u desnom odvodnom kanalu te pritom udario u smjerokazni stupić i štap za snijeg. Bio je pod utjecajem 1,36 promila alkohola. Promet je zbog izvlačenja automobila (FOTO) nakratko bio u prekidu, a vozaču slijedi prekršajni postupak.

U (vrlo) ranim jutarnjim satima u Ulici Josipa Vargovića vozač (21) Škode Octavije pod utjecajem 1,48 promila alkohola straga je udario u Daciu Logan kojom je upravljao 36-godišnjak. Kao zanimljivost, optužni prijedlog zaradio je i pijani pješak koji je naišao na mjesto nesreće te izvrijeđao policijskog službenika koji je obavljao očevid. Više o nesreći pročitajte ovdje.

Nadalje, jučer oko 17 sati vozač osobnog automobila zbog neprilagođene je brzine sletio u jarak na cesti između Šemovaca i Đurđevca. Lakše je ozlijeđen, a upravljao je pod utjecajem 1,52 promila alkohola i bez položenog vozačkog ispita.

I na kraju, pijani vozač jučer oko 18:40 oštetio je automobil na parkiralištu u Ulici Franje Markovića u Križevcima. Odvezao se s mjesta događaja, ali naknadno je pronađen i utvrđeno je da je u sebi imao čak 2,85 promila alkohola pa je uhićen.

zatvori