Utorak, 26. ožujka 2024.

RATIMIR LJUBIĆ UČLANIO SE U HDZ ‘Uz stranačku infrastrukturu možda ću moći lakše raditi’

Dožupan Ratimir Ljubić učlanio se u Hrvatsku demokratsku zajednicu. Na funkciju dožupana bivši ravnatelj koprivničke Obrtničke škole izabran je kao nestranačka osoba na listi HDZ-a.

Na naš upit zašto je i formalno pristupio stranci, Ljubić je odgovorio:

— Bio sam na HDZ-ovoj listi i na poziv županijskog predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Darka Sobote, na temelju razgovora, odlučio sam upisati se u HDZ.

No, Ljubić nam je još nedavno ponovio da je nestranačka osoba i da će tako i ostati. Pitanje je stoga, što se u međuvremenu dogodilo da je promijenio svoj stav?

— U principu, to je slijed nekih događaja i funkcioniranja. HDZ-u sam odlučio pristupiti na temelju poziva i razgovora. I dalje ću svoj posao raditi jednako kvalitetno i savjesno kao i do sada. A mislim da ću uz stranačku infrastrukturu možda moći i lakše raditi.

Znači li to da dožupanu Ljubiću, kao nestranačkoj osobi, stranačka infrastruktura nije bila na raspolaganju?

— Bila je. Mislim da sam do sad te da ću i dalje svoj posao kvalitetno raditi.

Znači li to onda da uskoro možemo očekivati pomake u izgradnji nove Obrtničke škole u Koprivnici?

— Nova Obrtnička škola u Koprivnici na žalost ne ovisi o meni. To je projekt vrijedan šezdesetak milijuna kuna pa ga Županija ne može realizirati bez pomoći Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovog trenutka Ministarstvo nije predvidjelo kapitalne investicije. Mi stalno lobiramo i želimo napraviti Obrtničku školu. Čim Ministarstvo odvoji prva sredstva za kapitalne investicije, sigurno će u tome biti i Obrtnička škola u Koprivnici.

Ljubić se početkom ovog tjedna, u utorak – na fašnik – učlanio u HDZ. Kako će izgledati njegova politička karijera u stranci i stranačkoj hijerarhiji?

— Ovog trenutka sam član HDZ-a. Kad govorimo o budućnosti, vrijeme će pokazati svoje —zaključio je Ljubić.

Hoće li Ljubić biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Koprivnice, ili njegovo učlanjenje tek popravlja sliku županijskog predsjednika Sobote koji, kako kaže, odbija insinuacije o mogućoj smjeni, doista će pokazati vrijeme.

zatvori