Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PRVENSTVA SE OSVAJAJU NA ‘MALIM’ UTAKMICAMA Dujaković ‘bombom’ s deset metara pet sekundi prije kraja utakmice zabio za veliku pobjedu

Rukometaši Koprivnice Hangar 18 došli su do teške, ali važne pobjede u današnjoj prvenstvenoj utakmici. U sklopu 12. kola Treće hrvatske rukometne lige Sjever slavili su na gostovanju kod druge ekipe Čakovca rezultatom 23:24.

Iako su prije utakmice slovili kao veliki favoriti Koprivničanci su danas imali sve samo ne lagan posao u Čakovcu. Kao i uvijek, s obzirom na to da se bore za prvo mjesto i viši rang, naši rukometaši imali su imperativ pobjede pred sobom, a unaprijed upisane bodove nikad nije lako upisati.

Bez bolesnih Kovačića, Udovičića i Ivačića Hangarovci su odigrali možda i najlošiju utakmicu ove sezone. Nikako nisu uspijevali prelomiti utakmicu što sugerira i rezultat na poluvremenu koji je bio 11:12. Početkom nastavka utakmice naši rukometaši napravili su mini seriju te su se odvojili na plus četiri.

Ipak, žilavi Čakovčani se nisu predavali te se u posljednju minutu susreta ušlo s rezultatom 23:23. Domaćin je imao napad za pobjedu, ali je, danas odlični vratar Skupnjak ‘spustio roletu’ i osigurao barem bod svojoj momčadi. Na sreću po Koprivničance, pet sekundi prije kraja utakmice najbolji strijelac susreta Dujaković, koji je postigao šest pogodaka, odlučio se uputiti ‘bombu’ s deset metara prema golu Čakovca te je matirao domaćeg vratara.

Tako su naši rukometaši ostvarili veliku i važnu pobjedu u Čakovcu s obzirom na to da je konkurent za naslov prvaka Ivanska u prošlom kolu kiksala. Koprivničanci su ostali na stopostotnom učinku i vrhu Treće lige, a u idućem kolu će biti domaćin ekipi Daruvara.

zatvori