Petak, 29. ožujka 2024.

PRVA HNL Farmaceuti iz zaprešićkog blata izvukli bod

Nogometaši Slaven Belupa osvojili su bod u 21. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Zaprešiću kod Intera odigrali su 0:0.

Kako je i najavio tako je i napravio trener Slavena Tomislav Ivković. Na teren u Zaprešiću poslao je istu jedanaestoricu kao i protiv Ferencvarosa u Mađarskoj, a zanimljivo je da na klupi Farmaceuta nije sjedilo mogućih sedam zamjena već njih pet. Valja istaknuti da se igralo po teškom i blatnjavom terenu.

Prvu pravu priliku na utakmici imao je Ivanovski u 13. minuti nakon asistencije Doležala. Pucao je makedonski napadač s desetak metara, ali nije uspio pogoditi u okvir vrata domaćina. Pet minuta kasnije još su jednom Farmaceuti opasno zaprijetili. Trebotić je pronašao Godu na lijevoj strani, on je centrirao, a nitko od igrača Slavena nije uspio bolje reagirati u šesnaestercu Intera i zaprijetiti domaćem vrataru.

Bolji je bio koprivnički prvoligaš u prvih 20. minuta. Zaprijetio je i Vidović udarcem iz daljine, ali je lopta otišla preko vratnice. U 33. minuti odlično je Delić pronašao Ivanovskog koji je oštro pucao iskosa s lijeve strane, ali je Mrmić otklonio opasnost.

Svoju prvu priliku Inter je imao minutu kasnije. Vukčević je pucao s 12 metara, ali je Musa blokirao njegov udarac te je lopta otišla u korner. Bila je to posljednja prilika u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 0:0.

Prvih dvadeset minuta nastavka susreta nisu bili sadržajni. Tek je domaćin jednom probao iz daljine, ali neopasno po vratara Markovića. Prvu situaciju vrijednu spomena vidjeli smo u 66. minuti kada je Inter postigao pogodak, ali je poništen iz opravdano dosuđenog zaleđa.

Desetak minuta kasnije prvi puta je zaprijetio i Slaven u drugom poluvremenu. Trebotić je izvrsno pronašao Kitanovskog koji je snažno pucao iskosa s desne strane, ali samo u vanjski dio mreže. Živnula je utakmica u njenoj posljednjoj četvrtini pa je tako samo minutu kasnije probao domaćin udarcem Postonjskog s dvadesetak metara, ali je Marković ukrotio njegov šut.

U 87. minuti zaprijetio je Delić s druge strane, ali ni njegov udarac nije bio dovoljno precizan. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te je susret završio bez pogodaka. Slaven je ostao sedmoplasirana momčad prvenstva s 22 boda.

U idućem kolu Farmaceuti će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti vinkovačku Cibaliju. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 17 sati.

21. KOLO PRVE HNL:
INTER ZAPREŠIĆ – SLAVEN BELUPO 0:0 (0:0)

Zaprešić, SRC Zaprešić, 09.02.2018.

NK INTER ZAPREŠIĆ (4-3-3)
Mrmić – Bosec, Grgić, Prenga, Mamić – Mazalović, Zulim (od 64. Šarić), Postonjski – Rak, Blažević (od 81. Ljubanović), Vukčević. Trener: Samir Toplak.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Kitanovski, Katić, Musa, Goda – Puclin, Vidović, Trebotić – Doležal, Ivanovski (od 92. Arap), Delić. Trener: Tomislav Ivković.

Strijelci:

Žuti kartoni: 55′ Mamić (Inter); 69′ Puclin (Slaven Belupo)

zatvori