Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PROMJENE U SKUPŠTINI Hudić aktivirao mandat, Kutičić napušta Lackovićev klub

HSS-ov Mario Hudić aktivirao je svoj mandat u Skupštini Koprivničko-križevačke županije dok je njegov stranački kolega, Zdravko Ivančan iz Molvi, svoj mandat s 3. siječnjem stavio u mirovanje. Mijenjat će ga Siniša Maroševac, koji je dosad mijenjao i Hudića.

A u redovima Županijske skupštine još jedna izmjena. Dejan Kutičić iz Živog zida napušta klub vijećnika Željka Lackovića – nezavisne liste:

— Odlučio sam napustiti klub vijećnika zbog razilaženja u politici i u razmišljanjima — rekao je Kutičić Dravi.info. — To smo vidjeli na predzadnjoj sjednici Županijske skupštine. Tada sam ja predložio raspravu o političkoj odgovornosti župana Korena zbog događaja u Piškornici, ali nisam imao podršku Kluba vijećnika niti gospodina Željka Lackovića.

Željko Lacković, zadovoljan time što je s njegove zajedničke liste u Županijsku skupštinu ušlo osmero ljudi, Kutičićev odlazak danas ne smatra dramatičnim:

Željko Lacković. Snimio Marko Posavec.

— Mi smo uvijek davali pravo na slobodu mišljenja svih pojedinaca u klubu. Oko nekih stvari smo se uspjeli dogovoriti jednoglasno, oko nekih nismo. S obzirom na to da je gospodin Kutičić član Živog zida, mislim da nije primjereno da bude u našem klubu jer imaju nešto žustrija stajališta u odnosu na politiku kakvu mi nastojimo voditi.

Kutičić će, kako je rekao Dravi.info, nastaviti djelovati samostalno, pri čemu će podržavati sve najkvalitetnije prijedloge bez obzira na to, kaže, s koje strane dolazili. Najvažnije mu je da on sam, a onda i cijela Skupština, djeluju na korist županije i svih njenih građana.

Za podsjetiti je da je Lackovićev klub još prije Kutičića napustila Tihana Kraljić, koja također u Županijskoj skupštini djeluje kao nezavisna.

zatvori