Petak, 19. travnja 2024.

PROJEKT POZDRAV Potpisani ugovori s izvođačima radova

Župan Darko Koren danas je u prostorima Županijske uprave potpisao ugovore s predstavnicima izvođača radova u ordinacijama Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji’.

Riječ je o projektu koji će omogućiti poboljšanje standarda zdravstvenih usluga na području Županije, a posebno na područjima sedam općina: Hlebina, Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Sv. Ivana Žabna, Virja, Drnja i Gole.

— Kao što smo najavili početkom godine, 2018. će biti obilježena ulaganjima u zdravstveni sektor, s obzirom na to da smo se prijašnjih godina, u skladu s potrebama, više koncentrirali na investicije u obrazovanju. Prije svega, čekaju nas velika ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, a jedan od takvih projekata je i POZDRAV, kojim će zaposlenici i koncesionari Doma zdravlja, kao i pacijenti, dobiti kvalitetnije uvjete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Time se ujedno želi utjecati na smanjivanje upućivanja u sekundarnu i specijalističku zdravstvenu zaštitu — pojasnio je župan Koren.

Izvor: kckzz.hr

Ravnateljica Doma zdravlja Marija Krajina izrazila je zadovoljstvo nastavkom radova te dodala kako slijedi nabava medicinsko-tehničke te informatičke opreme, ujedno pohvalivši projektni tim na uspješnoj provedbi projekta.

Ugovore su sa županom Korenom potpisali Marija Vrabelj iz tvrtke Graditeljstvo Vrabelj i Stjepan Topolko iz tvrtke S.K.I.M.T. Tvrtka S.K.I.M.T. izvodit će radove na elektroinstalacijama u domovima zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, s tim da je vrijednost radova u Koprivnici 635.908,13 kn s PDV-om, a u Đurđevcu 121.156,25 kn s PDV-om. U ambulantama u Hlebinama, Kloštru Podravskom, Podravskim Sesvetama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Drnju i Ždali tvrtka Graditeljstvo Vrabelj izvest će građevinsko-obrtničke radove vrijedne ukupno 431.760,63 kn s PDV-om.

Rok za završetak radova je 120 dana što ovisi o vremenskim uvjetima. Vrijedi podsjetiti kako će se kroz projekt opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara, kao i ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja. Na taj će se način omogućiti pružanje 17 novih usluga koje navedene ordinacije dosad nisu pružale, modernizirat će se općinske ambulante kao i domove zdravlja, a sve to će u konačnici utjecati na veću kvalitetu života i ostanak građana u ruralnim područjima.

Projekt je odobren u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10, prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava, s time da je izvor financiranja Europski fond za regionalni razvoj. Udio vlastitog sufinanciranja za Županiju iznosi 1.307.136,20 kuna, a od tog iznosa 80% financira Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Projekt traje do lipnja 2019. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, voditelj projekta Vladimir Šadek te članica projektnog tima Melita Bušljeta.

zatvori