Petak, 19. travnja 2024.

Predsjednica Uprave Komunalca demantirala je Mrežine navode i pojasnila situaciju oko kupnje spornih parcela

U 124.0000 kuna vrijednoj kupnji dviju parcela u Herešinu, na što su upozorili iz koprivničke Mreže, nema ništa sporno.

Rekla je to Dravi.info predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb. Podsjetila je na ranije utvrđenu činjenicu da parcele stvarno nisu bile u vlasništvu, kako tvrde u Mreži, rodbine gradonačelnika Mišela Jakšića. Riječ je parcelama naslijeđenima prema ugovoru o doživotnom uzdržavanju, no vlasnik ih je još ranije prodao, ali novi vlasnici to vlasništvo nikad nisu formalno proveli. Stoga je najjednostavnije bilo da se kupoprodajni ugovor obavi s formalnim vlasnicima koji nisu osporavali prava stvarnim vlasnicima, pojasnila je Hleb.

Istakla je da su parcele kupljene u skladu sa Strategijom iz 2014. godine koju je usvojio Nadzorni odbor Komunalca. Hoće li na njima biti sortirnica otpada ili pak parcela za uzgoj sadnica za uređenje gradskih zelenih površina, još nije odlučeno. Naime, čeka se odluka o lokaciji sortirnice otpada, koja uvelike ovisi o natječaju za sufinanciranje iz Kohezijskog fonda a koji treba objaviti država.

Tu će odluku, kaže još uvijek aktualna predsjednica Maja Hleb, donijeti nova Uprava Komunalca koja će preuzeti odgovornost za gradsko poduzeće za manje od dva tjedna.
Hleb je Dravi.info rekla i da su parcele kupljene jer im je cijena bila prihvatljiva. A cijenu je, ističe, odredila Porezna uprava.

Na upit zašto su odlučili sporne parcele dati u najam, Hleb je rekla da ih do donošenja odluke o njihovoj konačnoj namjeni neće koristiti, pa je najlogičnije da ih ponude u kratkoročni zakup, poput, primjerice, slične na Bjelovarskoj cesti.

zatvori