Petak, 26. travnja 2024.

Podravka i treći put bez greške protiv Umaga, susret riješila nakon 30 minuta

Rukometašice Podravke Vegete upisale su uvjerljivu pobjedu u 14. kolu Prve hrvatske rukometne lige. Na gostovanju u Umagu slavile su rezultatom 32:19 i tako stigle do svoje 13. prvenstvene pobjede.

Bio je ovo treći međusobni susret ovih dviju ekipa ove sezone. I u prva dva su naše rukometašice uvjerljivo slavile. U prvenstvenom susretu rezultat je bio 27:18, a u nedavno odigranoj Kup utakmici 34:20.

Što se tiče današnje utakmice, Podravkašice su ulogu favorita opravdale već u prvom poluvremenu kada su i riješile pitanje pobjednika. Predvođene golovima Marijete Vidak, Ane Turk i Ane Debelić, koje su postigle 14 od 19 golova, već su nakon 30 minuta igre naše rukometašice imale velikih plus 11.

U nastavku susreta trenerica Snježana Petika, kako je to i običaj u ovakvim utakmicama, dala je priliku svim svojim igračicama koje su rutinski održavale prednost. Na kraju susreta najefikasnije bile su Turk sa sedam i Vidak sa šest pogodaka.

Podravka je s novom pobjedom stigla na prvo mjesto s dva boda prednosti ispred Lokomotive. Ipak, valja istaknuti da su Zagrepčanke sa svojom utakmicom krenule pola sata ranije i da su na poluvremenu u Sesvetama vodile s jednim pogotkom razlike. Naše rukometašice u idućem će kolu gostovati u Ivaniću.

zatvori