Subota, 20. travnja 2024.

Pionir Mihael karijeru nastavlja u Dinamu: Redovito je bio najbolji igrač ili strijelac turnira u Hrvatskoj, a i šire

Nakon što je bio nekoliko puta na probi u posljednjih dva mjeseca, stariji pionir postave Križevaca do 14 godina Mihael Srbljinović (13) od ove polusezone svoju nogometnu karijeru nastavit će u školi nogometa zagrebačkog Dinama.

U NK Križevce Mihael je stigao prije šest godina. Nakon samo godinu dana boravaka primio se ozbiljnog rada i u pet godina postigao je rezultat o kojem sanjaju mnogu njegovi vršnjaci – završiti u prvoligaškom klubu.

Ustupio NK Križevci.

– Nakon razgovora s roditeljima i postizanja dogovora i češćem dolasku na treninge iz dana u dan njegova kvaliteta i temperament su odskakali od drugih igrača. Redovito je bio najbolji igrač ili strijelac turnira u Hrvatskoj, a i šire. Niskog rasta i uvijek s osmijehom na licu na terenu se pretvarao u osobu željnu pobjede i svjesne svoje kvalitete – kaže o Mihaelu njegov dugogodišnji trener Dražen Kemenović, voditelj križevačke Škole nogometa.

Ustupio NK Križevci.

– Donio nam je za klub stvarno puno lijepih trenutaka, od osvojenih turnira do pojedinačnih nagrada koje ćemo pamtiti. On je putokaz ostalim igračima i roditeljima na rad i odricanje bez kojeg nema napretka. Ulazak u reprezentaciju regije Sjever, koji smo gradili kroz pet godina, jer je on ipak igrač iz ‘provincije’, veliki je pomak u njegovoj karijeri i kruna dječjeg igranja – zaključno je rekao Kemenović.

Puno sreće, zdravlja i uspjeha u novoj sredini te da s ponosom nosi ime Križevaca od srca mu žele treneri Škole nogometa Križevci kao i uprava kluba, poručuju iz kluba.

Mihael je inače iz poznate sportske obitelji. Naime, i njegova starija braća daroviti su nogometaši. Najstariji Krunoslav igra u NK Koprivnici, dok je srednji Tomislav u ekipi juniora Slaven Belupa.

zatvori