Utorak, 26. ožujka 2024.

Ministarstvo odobrilo više od 60% sredstava za energetsku obnovu OŠ ‘Braća Radić’

Grad Koprivnica pribavio je dodatni novac za energetsku obnovu Osnovne škole ‘Braća Radić’ u Miklinovcu.

Cijeli zahvat je procijenjen na 7.891.182,59 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo 4.332.727,75 kuna. To je čak 60,3% ukupno prihvatljivih troškova te ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Osim toga, Grad je podnio zahtjev i Fondu za sufinanciranje za provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu iz kojega je odobreno dodatnih 1.708.870,09 kuna.

Tako će Grad u energetsku obnovu škole u Miklinovcu trebati uložiti tek nešto više od 2 milijuna vlastitih kuna, čime je gradonačelnik Mišel Jakšić više nego zadovoljan:

— Danas smo dobili sretne vijesti iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu. Ono što smo najavili da ćemo realizirati u ovoj godini – to je kompletna energetska obnova i rekonstrukcija Osnovne škole Braća Radić – ide po planu. Sigurno s time dižemo i standard obrazovanja u toj najvećoj školi u gradu, ali i u jednoj od najvećih škola u našoj zemlji, sigurno dižemo zadovoljstvo nastavnog i stručnog osoblja i naših đaka. Vjerujem da ćemo značajno izmjeniti i vizuru tog kvarta i tog dijela grada Koprivnice.

Predviđeno je da će se energetskom obnovom u potpunosti obnoviti ovojnica škole, a radovi će obuhvatiti i zamjenu krovišta te izolaciju dijela krovišta, kao i zamjenu preostalog dijela vanjske stolarije. U svim učionicama uvest će se automatska izmjena zraka, obnovit će se školska kuhinja, a cijela škola dobit će i učinkovit sustav rasvjete koji će se temeljiti na LED svjetiljkama.

Iz Gradske uprave doznajemo da je u tijeku priprema objave natječaja. Period povratne investicije očekuje se kroz 20 godina, a predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci.

zatvori