Petak, 19. travnja 2024.

Ministar Tolušić: Aktualna Uprava vodi Podravku u dobrom smjeru

Smjer kojim aktualna Uprava vodi Podravku za mene je iznimno pozitivan, rekao je tijekom boravka u Koprivnici ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, komentirajući tako veliki interes poljoprivrednika i braniteljskih zadruga za suradnju i kooperantsku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda za potrebe Podravke.

Podravka, kaže ministar Tolušić, ima puno proizvoda koji bi u sebi mogli sadržavati više hrvatske sirovine: — To je ono što današnja Uprava želi postići, a ja to u potpunosti podržavam.

Podravci na tom putu pomaže i Ministarstvo poljoprivrede, poglavito kroz program Ruralnog razvoja, istakao je ministar Tolušić pojasnivši da je samo za nabavu novih strojeva osigurano više od 20 milijuna kuna.

— Budemo li nastavili raditi zajedno kao što radimo sada, neće biti bojazni za poljoprivredu ni u Koprivničko-križevačkoj ni u drugim hrvatskim županijama. Podravka ima kapaciteta da iznese puno toga. Nastavimo li, mislim da će rezultat biti vrlo brzo vidljiv.

Snimio Marko Posavec.

A da podravsko-prigorskoj poljoprivredi nedostaje sustav navodnjavanja, složio se i zamjenik župana Darko Sobota.

— Usporedimo li se sa susjednom Virovitičko-podravskom županijom, onda doista “šepamo” u navodnjavanju. No, godinama pripremamo projekt navodnjavanja Koljak, upravo uz granicu sa susjednom županijom. Taj je projekt u vrijeme bivše SDP-ove vlade godinama stajao u Hrvatskim vodama. Sad planiramo ponovo pokrenuti tu priču. Kad će to točno biti, ne znam. No, znam da ta priča za nas nije stala.

Naime, upravo su iz Podravke upozorili da za ozbiljniju povrtlarsku proizvodnju u našoj županiji nedostaje sustav navodnjavanja, što je susjedna Virovitičko-podravska županija uspješno riješila i svojim poljoprivrednicima tako stvorila osnove za proizvodnju.

zatvori