Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnička Mreža izrazila sumnju da je gradonačelnik Jakšić pogodovao rodbini pri prodaji zemljišta u Herešinu

Iz koprivničkog ogranka Mreže nezavisnih lista okupili su danas novinare kako bi upozorili javnost na, prema njihovu mišljenju, znakovit odgovor gradonačelnika o kupnji zemljišta u Herešinu.

– Želimo samo apostrofirati, kako sam rekao, priznanje gradonačelnik Jakšića, koje vidim nije nitko primijetio, da je bio ispitan pred DORH-om, zbog zemljišta u Herešinu za koje je naš vijećnik postavljao pitanje na Gradskom vijeću – rekao je predsjednik Mreže Miljenko Flajs.

Vijećnik Ivica Suvalj pitao je gradonačelnika zašto je Komunalac 2014. godine kupio dvije parcele u Herešinu, na što mu je gradonačelnik odgovorio da na to pitanje treba odgovoriti Komunalac, no kad je on sam u pitanju, nedoumica nema:

– Ja sam svoju kalvariju s DORH-om na tu temu prošao, izašao sam iz nje apsolutno čist.

Iako ih je samo zanimalo kani li Komunalac u Herešinu graditi sortirnicu, kaže Mrežin predsjednik Miljenko Flajs, gradonačelnikov odgovor dodatno ih je zainteresirao:

– Mi smo došli do zaključka kako se pred javnošću unaprijed želi obraniti od moguće sumnje da je on 2014. godine namjestio prodaju zemljišta svoje rodbine Komunalcu i zbog toga, vjerojatno, bio ispitan u DORH-u.

Flajs je istakao da je prema dokumentima kojima raspolažu vidljivo da su dvije oranice Komunalcu prodane za 124.000,00 kuna. Riječ je o oranicama koje – upozorava Flajs, više od tri godine nisu u funkciji, a ako se već tada znalo da će na njima biti izgrađena sortirnica otpada i uređeno reciklažno dvorište, tada im je jasno o čemu se radi:

– Onda mi kao stranka smatramo da je riječ o pogodovanju osobama koje su u rodbinskoj vezi s gradonačelnikom Jakšićem. Ako ne, tražimo pojašnjenje trošenja javnog novca i otkupa zemljišta koje se odjednom daje u zakup, i to dva dana nakon što se postavlja pitanje na Gradskom vijeću.

Za Mrežu je ovo čudan otkup, jer Komunalac ponudu nije poslao vlasnicima i drugih parcela u Mjesnoj rudini. Predsjednik koprivničke Mreže Miljenko Flajs kaže da im je ovim istupom namjera tek upitati zašto javnost nije bila upoznata s činjenicom da je bio ispitan pred DORH-om.

Javnost mora znati da je gradonačelnik bio ispitan, osobito ako on smatra da nije kriv, zaključio je Flajs. To što je gradonačelnik “izletio” s tom informacijom daje mu za misliti da postoji dvojba u nevinost. Javnost će sama, kaže Flajs, prosuditi o čemu se zapravo radi.

Gradonačelnik Mišel Jakšić za sad nije želio komentirati Flajsov istup. No doznajemo da je DORH odbacio navode.

zatvori