Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnica svladala trećeplasiranu momčad Druge slovenske lige

Nogometaši Koprivnice svladali su na gostovanju slovenskog drugoligaša Naftu iz Lendave rezultatom 1:3. Dali su tako naslutiti Zeleni da njih i njihove navijače, nakon uspješne jeseni, čeka i uspješno proljeće.

Valja istaknuti da se Nafta bori za ulazak u Prvu slovensku ligu s obzirom na to da je trenutno trećeplasirana momčad Druge lige. Činjenica je to koja dodatno daje na značenju današnjoj pobjedi Koprivnice.

Što se tiče same utakmice domaćin je imao više loptu u svojim nogama, dok su Zeleni bili puno efikasniji. Prva dva pogotka za koprivničkog trećeligaša zabio je Jambrušić. Prvi na asistenciju Tucakovića, a drugi iz slobodnog udarca.

Na visokih 3:0 povisio je veznjak Čakarić, a domaćin je uspio postići počasni pogodak desetak minuta prije kraja. Slukić je obranio jedanaesterac, ali se lopta odbila do napadača Nafte koji je zabio za konačnih 3:1.

Idućeg vikenda Koprivnica će igrati generalku pred start proljetnog dijela prvenstva Treće HNL Istok. U subotu će gostovati kod Sesveta.

Sastav:
Slukić, Zanjko, Pušić, Martinaga, Tucaković, Hajdinjak, Srbljinović, Čakarić, Kolar, Sminderovac, Jambrušić. Još su igrali: Tuba, Jajalo, Halavuk, Topić. Trener: Vedran Medenjak.

zatvori