Četvrtak, 18. travnja 2024.

Kadeti Slavena odradili gotovo savršene pripreme, Gorupić: “Dao bih sve te pobjede za odličan start u proljetni dio sezone”

Kadeti Slaven Belupa vrijedno su se posljednjih nekoliko tjedana pripremali za proljetni dio prvenstva Prve hrvatske nogometne lige. Pod vodstvom novog trenera Dalibora Gorupića, koji je klupu preuzeo ove zime od Vedrana Medenjaka, mladi Farmaceuti odigrali su šest prijateljskih utakmica i ostvarili gotovo savršen skor.

Upisali su pet pobjeda, redom protiv Kaposvara i HAŠK-a s 2:0, Međimurja s 4:0, ZTE-a sa 6:0 i seniora Nogometnog kluba Naprijed iz Cirkovljana s uvjerljivih 9:1, a jedini poraz nanio im je Honved rezultatom 1:0.

– Da trenutno dobro izgledamo i da samo odigrali jako dobre utakmice u pripremnom periodu, to je istina. Ipak, jedino mjerilo bit će prvenstvene utakmice i bodovi koje ćemo skupljati. Bio bih najsretniji kada bi sve te pobjede mogao dati za pravi start u proljetni dio sezone – rekao nam je Gorupić.

Prvu prvenstvenu utakmicu naši kadeti trebali bi igrati već u nedjelju i to na gostovanju kod Zagreba.

– Prije svega, nadam se da će se utakmica odigrati jer smo u dobroj formi. Nažalost vrijeme nam ne ide na ruku. Što se tiče samog susreta, nadam se da ćemo nastaviti s prezentacijama iz priprema i da ćemo u Zagrebu ostvariti pozitivan rezultat – objasnio je trener kadeta.

Mladi Farmaceuti trenutno su trinaestoplasirana momčad prvenstva što sigurno nije ugodan podatak jer čini naše mladiće jedinima od kandidata za ispadanje iz lige.

– Želimo što prije skupiti dovoljan broj bodova kako bi se riješili tog pritiska i kako bi izbjegli situaciju da zadnja kola igramo pod pritiskom ostanka u ligi. Nadam se da ćemo već u uvodnim utakmicama napraviti pozitivan niz te da ćemo skupljati vrijedne bodove – zaključio je Gorupić.

Kadeti će svoje prvo proljetno kolo igrati u nedjelju u Zagrebu kod istoimenog domaćina, a utakmica će se igrati s početkom u 11:30 sati.

zatvori