Petak, 29. ožujka 2024.

Kada će učenici na Vinici dobiti tople obroke? Jakšić: To ovisi o novoj školi na Podolicama

Kada će učenici Područne škole na Vinici dobiti uvjete korištenja školske kuhinje, jedno je od pitanja upućenih s govornice gradske vijećnice gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću.

HDZ-ov Ernest Forjan izrazio je zadovoljstvo što se radovi na uređenju kuhinje u školi u Starigradu dobro odvijaju, no nezadovoljan je gradonačelnikovim pojašnjenjima da će učenici škole na Vinici trebati pričekati odluku o projektu nove škole na Podolicama:

Ernest Forjan. Snimio Marko Posavec.

— Ja apeliram s ove govornice i vjerujem da Grad Koprivnica ima financijskih sredstava da u što skorijem roku riješi problem prehrane djece na Vinici, ali i u drugim gradskim školama u kojima ovakvi problemi postoje. Ovo nije mjesto za demagogiju, da bi trebalo govoriti da su nam sva djeca ista ili nisu, ali smatram da kao Grad možemo biti dovoljno financijski mudri i da možemo podržati projekt adekvatnog rješavanja problema u područnim školama u Koprivnici.

Područna škola Vinica sve ovo vrijeme ima daleko bolje uvjete prehrane učenika od škole u Starigradu. No, uvođenjem HCCP standarda u viničkoj školi više ne postoji mogućnost spravljanja toplih obroka, uzvratio je gradonačelnik Mišel Jakšić pojasnivši da je Gradska uprava svjesna problema i nastoji ga riješiti:

— Trenutno razmatramo što ćemo sa zgradom Područne škole Vinica. Hoće li tamo biti samo vrtić, hoće li se nešto ili sve spajati novoj osnovnoj školi Podolice… Znate da je Područna škola samo 1,8 km udaljena od buduće nove osnovne škole na Podolicama. Onog trena kad nam se pokaže što je bolje i isplativije, povoljnije, pametnije, pošteno ćemo ljudima reći “strpite se dok se ne izgradi nova škola u koju ćemo sve preseliti” ili ćemo dodatno investirati u uređenje postojeće škole na Vinici.

Vijećnik Forjan je uvjeren da Grad ima snage za renoviranje raspoloživog prostora u sklopu školske zgrade te očekuje da se problem prehrane u školi na Vinici riješi do početka iduće godine.

zatvori