Srijeda, 27. ožujka 2024.

Još jedna provala u obiteljsku kuću u Koprivnici, policija poziva na oprez

Zaredale su se provale i krađe na koprivničkom području. Jutros su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke ponovno izvijestili da se u Koprivnici dogodila teška krađa provaljivanjem.

Netko je, naime, na Herešinskoj cesti provalio u kuću i otuđio nakit te vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Podsjetimo, u noći s 1. na 2. veljače u Ulici Antuna Mihanovića u Koprivnici nepoznati počinitelj je iz kuće otuđio meso iz škrinje, u garaži provalio u ormar i otuđio pušku sa streljivom, iz osobnog automobila otuđio novčanik s novcem i dokumentima te potom podigao novac s bankomata.

U petak je pak u Novigradu Podravskom nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće otuđio nakit, a manje sreće imao je provalnik u Đurđevcu koji iz obiteljske kuće, u koju je ušao, nije ništa ukrao.

Također, sredinom tjedana je u Špoljarskoj ulici u Koprivnici nepoznati počinitelj provalio u kuću i otuđio televizor i računalo.

Policija traga za pljačkašima, ali i građane poziva na oprez:

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata te alarmni i videonadzorni sustav.
Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.

zatvori