Petak, 19. travnja 2024.

ZLATNI PIJETAO U Koprivnicu ponovno dolaze hrvači iz cijele Europe, domaće snage spremnije no ikad

Petnaesto izdanje velikog Međunarodnog turnira grada Koprivnice ‘Zlatni pijetao’ u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake i djevojčice održat će se u subotu, 3. ožujka. Ovaj tradicionalni turnir organizira Hrvački klub Podravka, a kao i prethodnih godina održat će se u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Turnir je organiziran za uzraste starijih i mlađih djevojčica te mlađih i starijih dječaka. Djevojčice će se boriti u šest težinskih kategorija, mlađi dječaci u 12 težinskih kategorija, dok će se stariji dječaci natjecati u 11 težinskih kategorija sukladno pravilima UWW (United World Wrestling – svjetska hrvačka federacija)

– Očekujemo između 300 i 500 hrvačica i hrvača iz Mađarske, Češke, Slovačke, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Poljske, Belgije i Slovenije. Nažalost, za sada nam vrijeme ne ulijeva povjerenje da će se svi odazvati, ali nadamo se da će se do 3. ožujka popraviti i da će sve biti onako kako treba biti – rekao nam je tajnik kluba Vedran Blažeković.

Službeno vaganje za hrvače iz inozemstva bit će održano dan ranije, 2. ožujka, od 18:30 do 20:30 u Hotelu Podravina, a za hrvače iz Hrvatske i one iz inozemstva koji u Koprivnicu dođu na dan natjecanja od 8 do 9:30 u gimnazijskoj dvorani.

Veliki broj hrvačica i hrvača bit će, naravno, iz Hrvačkog kluba Podravka, a kao i svake godine očekuju se odlični rezultati.

– Već smo standardno navikli javnost, ali i roditelje naših članova da budemo uspješni. Prošle godine bili smo uvjerljivo najbolji na turniru, osvojivši 20 medalja s 56 natjecatelja. Ove godine ćemo se dodatno pojačati te ćemo na turniru imati otprilike 70 hrvačica i hrvača na turnir. S obzirom na kvalitetan rad u klubu vjerujem da će rezultat doći sam po sebi i da ćemo i ove godine ‘isplivati’ kao najbolji – optimističan je Blažeković.

Natjecanje počinje u 10 sati i odvijat će se na šest borilišta po međunarodnim pravilima sa svim važećim izmjenama i dopunama. Ceremonija svečanog otvorenja uz defile svih klubova počinje u 14 sati, a natjecanje se nastavlja u 14:30 četvrtfinalnim i polufinalnim borbama. Borbe kroz repasaž te borbe za treća mjesta u kategoriji počinju oko 16 sati, a za 17 sati predviđen je početak finalnih borbi i potom svečanost proglašenja pobjednika.

Kao i uvijek, najbolji na turniru koji glasi kao jedan od najboljih u Europi, po kategorijama će primiti medalje, najuspješniji mlađi i stariji dječak za nagradu će dobiti prigodne pehare, a natjecatelj koji pokaže najatraktivnije hrvanje primit će pehar “Inducta++”. Također, najuspješniji Podravkin hrvač tradicionalno će kao nagradu sponzora dobiti bicikl.

Ovakav turnir velika je reklama, ne samo za naš hrvački klub, već i za grad i za županiju.

– Turnir koji okuplja 400-tinjak natjecatelja i barem jednu desetinu njihovih roditelja sigurno je hvalevrijedan, bio on u hrvanju ili nekom drugom sportu. Dvorana je uglavnom tijekom cijelog turnira dupkom puna, ljudi dođu i potroše koju kunu u našem gradu, upoznaju ga, kvaliteta je svake godine sve veća i mislim da je to sve skupa nešto čemu trebamo težiti – zaključio je Blažeković.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da pozovemo sve zainteresirane da dođu u što većem broju u dvoranu. Ulaz će, kao i uvijek, biti slobodan, a spektakl je zagarantiran.

Zlatni pijetao 2017. – program
02.03.2018.
18.30-20.30 – SLUŽBENO VAGANJE (hotel Podravina)
03.03.2018.
08.30-09.30 – SLUŽBENO VAGANJE (dvorana Gimnazije <>)
10.00-14.00 – KVALIFIKACIJSKE BORBE
14.00-14.30 – SVEČANO OTVORENJE TURNIRA
14.30-15.30 – BORBE ČETVRTFINALA I POLUFINALA
15.30-16.00 – REPASAŽ BORBE I BORBE ZA TREĆA MJESTA
16.00-17.00 – FINALNE BORBE I SVEČANOST PROGLAŠENJA POBJEDNIKA PO KATEGORIJAMA

zatvori