Subota, 20. travnja 2024.

Jakšić: Lokacije vrtića smanjit ćemo s 11 na četiri ili pet, rješavamo i problem azbestnih ploča

Kad pričamo o budućnosti i razvoju Dječjeg vritća Tratinčica, ove su godine pred nama dva izazova.

Rekao je to odgovorivši na pitanje HDZ-ovog vijećnika Ernesta Forjana gradonačelnik Mišel Jakšić:

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

— Prvi je da moramo krenuti putem usklađivanja i razdvajanja vrtića na dvije ustanove; nemojte me pitati što će nam to spektakularno donijeti, ali zakon je takav. Drugo je ono što smo si zadali u zadatak te napravili projekt koji su preuzeli Odjel za izgradnju grada, privremena pročelnica Ureda gradonačelnika i Upravni odjel za društvene djelatnosti, da se napravi procjena što je po nekoj cost-benefit analizi povoljnije: ići u nadogradnju centralnog objekta ili ići u određenu nadogradnju “centralke” i izgradnju još jednog vrtića na nekim novim lokacijama. Mi sada imamo vrtiće na 11 lokacija i cilj nam je u narednih godinu dana to smanjiti na četiri-pet lokacija s apsolutno novim i apsolutno poboljšanim uvjetima.

Vijećnika Forjana posebno je zanimalo što gradska vlast planira s vrtićkim objektom u Vargovićevoj:

Ernest Forjan. Snimio Marko Posavec.

— U Vargovićevoj imamo prostore gradskog vrtića koji na određeni način predstavljaju određeno ruglo. Vijećnici koji su bili ovdje u bivšem sazivu više-manje znaju da se radi o azbestnim pločama koje se nalaze na krovu vrtića. Imate li prijedlog rješenja uklanjanja tih azbestnih ploča za koje smo svjesni da su otrovne, opasne i da se u drugim sredinama mijenjaju? Možete li mi odgovoriti kako razmišljate o rješavanju tog problema i u kojem bi se to realnom vremenskom roku moglo riješiti?

Evo što je na konkretan upit odgovorio gradonačelnik Jakšić:

— Neke se grupe već miču iz postojećih prostora, preslagujemo sam centralni objekt, a u planu za daljnje micanje je i objekt koji ste naveli, u Vargovićevoj.

zatvori