Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gradonačelnik Koprivnice prokomentirao je odnose između Zrinskog trga i Nemčićeve, evo što kaže o ‘specifičnom’ odnosu

Odnosi Zrinskoga trga i Nemčićeve, odnosno uprava Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u posljednje vrijeme ponovno su u centru pažnje.

Tako je na upit novinara, tijekom predstavljanja novih pročelnika, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić komentirao izjave župana Darka Korena o njihovu, uvjetno rečeno, specifičnom odnosu. Jakšić je istakao da on sam i cijela Gradska uprava funkcioniraju na bazi projekata.

– I nema tog projekta za koji Grad Koprivnica nije zainteresiran da ga odradi zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom – poručio je.

Gradonačelnik Jakšić je primijetio da Grad i Županija trenutno surađuju na samo dva projekta, Piškornici i novoj Obrtničkoj školi. A da gradskih projekata nema u kapitalnim projektima naše županije, primijetili su i koprivnički gradski vijećnici iz redova vladajućih.

Stoga je gradonačelnik Jakšić uputio svojevrsni poziv županu Korenu:

– Jedino što mogu, to je pozvati župana da dođe s projektima koje misli da bismo ih trebali odraditi zajedno, ja sam naveo Piškornicu i Obrtničku školu, i mi smo spremni o njima razgovarati. Daj Bože da ih ima i više. Ja ih za sada ne vidim.

Gradonačelnik Jakšić je ponovio da je Koprivnica motor pokretač razvoja Koprivničko-križevačke županije i cijele sjeverozapadne regije. Gradska uprava će učiniti sve da tako i ostane.

– Koprivnica nije nikakav eksteritorijalni prostor, nismo nikakav otok. A ponavljam i da bez jake okolice, ali i snažno vođene županije neće biti ni jake Koprivnice.

Županovo fokusiranje na njega osobno, gradonačelnik Jakšić ne želi komentirati jer to, kaže, nije njegov posao. A stvaranje nevidljivih sukoba između Grada i Županije ima samo funkciju odmicanja od pravih tema, ocjenjuje Jakšić koji, kaže, u tome ne želi sudjelovati:

– Mi smo svi u svako doba dana i noći spremni otići u Županiju prezentirati gradske projekte. Hvala Bogu, imamo ih puno. Isto tako, i županu Korenu su otvorena vrata da sa svim županijskim projektima dođe u Gradsku upravu Grada Koprivnice.

A na tvrdnju župana Korena da je Jakšić kočničar projekta Piškornica, Jakšić odgovara da je Piškornica prevažan projekt da bi ga spuštali na osobni nivo i osobne obračune.

– Mislim da je svakome jasno i da svatko zna i u ovom gradu i puno šire tko je vodio glavnu riječ na Piškornici kad se kadroviralo, tko je vodio glavnu riječ na Nadzornom odboru i  skupštini. Stalno usmjeravanje priče na neke druge teme, poput kočničara i čiste savjesti, tko uopće pita za čistu savjest, je ništa drugo do li priča za malu djecu. Piškornicu se treba izvući iz tog blata, treba se prestati baviti povijesnim pričama i trebalo bi se fokusirati na to da Piškornica opet uhvati korak koji je izgubila u nekim čudnim poslovnim odnosima. To moraju raščistiti pravosudni organi i institucije.

Gradonačelnik Koprivnice je ponovio da su Grad i koprivnički Komunalac spremni biti partneri u projektu Piškornica. Svjesni su značaja Piškornice za grad, Koprivnički Ivanec, ali i cijelu  okolicu. Danas definitivno pozdravljaju, kaže Jakšić, novi jasniji, transparentniji način komuniciranja od strane novog direktora Mladena Ružmana i to će podržavati i dalje.

– Vjerujem da će i župan s vremenom shvatiti da politički pamfleti u ovoj priči više ne pomažu i ne koriste. Svi moramo biti fokusirani na provedbu projekta, zaključio je gradonačelnik Koprivnice.

zatvori