Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Vozači nespremni dočekali zimske uvjete, šleper naletio na biciklistkinju

Skliske i mokre ceste povod su sve većem broju nesreća na našim područjima. Tako su se tri prometne nesreće jučer dogodile u Koprivnici te su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Prva se prometna nesreća dogodila oko 7:30 sati na Bjelovarskoj cesti. Zbog neprilagođene brzine terenac marke Land Rover, kojeg je vozio muškarac rođen 1940. godine, sletio je s ceste i udario u stup javne rasvjete. Dogodilo se to odmah kod benzinske postaje, a treba dodati da vozač nije osigurao zimsku opremu za automobil.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola te je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.

Oko 11:55 sati na raskrižju Ulice Širovice i zaobilazne ceste zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarili su se teretni i osobni automobil. Terenac marke Volkswagen vozio je muškarac rođen 1983. godine koji je oduzeo prednost Fiat Puntu kojim je upravljala vozačica rođena 1985. godine.

Lakše je ozlijeđena vozačica Fiat Punta, a spomenimo da nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola. Muškarac koji je izazvao nesreću zaradio je prekršajni postupak.

U nesreći koja se dogodila na raskrižju Zagrebačke i Varaždinske ulice teretni automobil je naletio na biciklistkinju. Dogodilo se to oko 16:55 sati kad je muškarac rođen 1982. godine svojim terencem Scanijom varaždinskih registracija stao na raskrižju radi propuštanja pješaka.

Zbog slabe preglednosti nije vidio biciklistkinju koja se u tom trenutku krenula uključivati u promet. Ona isto tako nije računala na to da će terenac u jednom trenu krenuti. Zahvatio ju je i oborio s bicikla, no srećom, samo je lakše ozlijeđena.

S obzirom na to da su oboje u istoj mjeri odgovorni za prometnu nezgodu, protiv oboje će biti pokrenut prekršajni postupak. Ni u ovoj nesreći nitko nije bio pod utjecajem alkohola.

zatvori