Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Volonterke Društva Naša djeca stvorile su veselu atmosferu na koprivničkoj Pedijatriji

U sklopu akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici” u četvrtak je na odjelu Pedijatrije u koprivničkoj bolnici održana kreativna radionica “Fašnik u dječjim očima”.

Puno šarenih papira, malo ljepila, obilje dječje mašte i entuzijazam volonterki Društva Naša djeca Zrinke Roksandić, Ines Turk i Đurđice Pošta učas su u bolničkom prostoru stvorili veselu atmosferu. Posebno kreativna bila je malena Paola iz Ferdinandovca koja je napravila maske i za svoje prijateljice.

Maskama izrađenima na kreativnoj radionici, u kojoj je sudjelovalo i medicinsko osoblje Pedijatrije, u ponedjeljak će se pridružiti i likovni radovi koprivničkih osnovaca i djece iz vrtića.

Oni već nekoliko dana marljivo svoje doživljaje Fašnika prenose na papir i razne ekološke materijale, a osim u Bolnici Dr. Tomislav Bardek ti radovi bit će izloženi i u drugim javnim prostorima u Gradu.

– Već desetak godina DND organizira izložbe pod nazivom “Fašnik u dječjim očima”, gradske ustanove i tvrtke rado otvaraju svoja vrata za maštovite dječje crteže i maske, pa će tako taj veseli dječji fašnički svijet krasiti izloge Gradske knjižnice i Turističke zajednice, ulazne hodnike Komunalca, Grada, Doma mladih, Podravke i Bolnice. Kako bismo još više potakli najmlađe da njeguju fašničku tradiciju u našem kraju uputili smo i poziv svim vrtićima i školama za aktivno uključivanje u fašničku povorku. Usto ove godine nudimo svoj djeci koja se žele maskirati, a nisu dio neke organizirane skupine, da gradskim ulicama prošeću pod fašničkom zastavom DND. Dovoljno je samo da se našim volonterima prijave u subotu 10. veljače ispred Doma mladih u 10:30 – ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.

Njegovanje tradicijskih običaja jedna je od važnih aktivnosti koprivničkog DND, a posebice je potencirana u 2018. proglašenoj za europsku godinu kulturne baštine.

zatvori