Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: ‘BICIKLINI’ VOZE DALJE Evo što planiraju u ovoj godini

Old timer klub ‘Biciklin’ Koprivnica održao je u subotu, 10. veljače godišnju sjednicu Skupštine. Uz članove kluba na sjednici su sudjelovali i gosti koji su pomogli klubu u radu: zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predstavnica Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev i predsjednik BK Rotor Darko Krapinec te ispred Radio Drave i Drave.info direktorica Jasna Slukić.

Na dnevnom redu je bilo donošenje Odluke o usvajanju izvješća o radu za 2017. godinu kao i financijskog izvješća, Odluke o planu rada za 2018. godinu te Odluke o financijskom planu za 2018. godinu. Predsjednica kluba Maja Ištvan Krapinec prezentirala je rad i aktivnosti Old timer kluba “Biciklin” Koprivnica u 2017. godini. U 2017. godini proveli su se gotovo svi planirani programi. Kao i dosadašnjih godina organizacija ovisi o angažmanu članova i financijskim sredstvima koja se ostvaruju kroz članarine, donacije, sponzorstva i dotacije Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije i Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.

Od najznačajnijih manifestacija izdvaja se Festival biciklističke rekreacije Hrvatske koji se odvijao 2. i 4. lipnja 2017. U petak, 2. lipnja na Zrinskom trgu su djeca dječjih vrtića vozila poligon spretnosti uz suradnju djelatnika Prometne policije i Hrvatskog autokluba Koprivnica. U nedjelju 4. lipnja odvijalo se program pod nazivom “Biciklom po Podravini”. Vožena je biciklijada do Šoderice, uz kraće zaustavljanje u Đelekovcu. Biciklijada je organizirana u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije i BK Rotor te je bilo oko 250 biciklista. S obzirom na interes i u 2018. se planira organizacija biciklijade do Šoderice.

Od ostalih aktivnosti, izdvaja se sudjelovanje članica Old timer kluba “Biciklin” na 13. Festivalu sportske rekreacije žena koji se održao u Zadru, članovi kluba sudjelovali u emisiji HRT-a o turizmu, potpisan je Sporazum o suradnji i mogućem partnerstvu na pripremi i provedbi projekata temeljenih na Operativnom planu razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja 2017.-2020. Poseban uspjeh je promocija kluba, Koprivnice i koprivničke “Priče o biciklu” izvan granica Republike Hrvatske.

Sve aktivnosti u 2017. godini kao i planirani programi za 2018. godinu tiskani su u biltenu koji klub objavljuje od svog osnivanja i koji svi članovi primaju besplatno.

Plan rada kluba u 2018. godini je nastavak aktivnosti u promociji bicikla, biciklizma i zdravog života, popularizaciji Koprivnice kao najbiciklističkijeg grada u Hrvatskoj te nastavak suradnje sa sličnim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Skupstina Old timer kluba Biciklin

Posted by Drava.info on Saturday, February 10, 2018

 

festa Biciklina

Posted by Drava.info on Saturday, February 10, 2018

 

Foto: Marko Posavec.

zatvori