Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Nogometašice koprivničke Srednje škole odlaze u Izrael na Svjetsko prvenstvo, “Spremne smo i želimo medalju!”

Mlade nogometašice koprivničke Srednje škole ostvarile su izniman sportski uspjeh izborivši plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu za srednje škole koje će se održati od 13. do 21. ožujka u Izraelu.

Danas je našim sportašicama sreću na prvenstvu poželio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

– Prije svega htio bih vam čestitati na uspjehu i u startu vam zaželjeti sretan put u Izrael. Uvjeren sam da ćete tamo lijepo prezentirati boje Hrvatske, naravno, samim time, i boje našeg grada. Još jednom ćete pokazati da je Koprivnica grad sporta, ali i grad izvrsnih srednjih škola. Zahvaljujem vam u ime Gradske uprave na ovom rezultatu i želim vam jako puno uspjeha i da se vratite barem s medaljom – rekao je gradonačelnik Koprivnice.

Ponosna na svoje igračice bila je trenerica Ivana Gregurina koja je poručila da su njene nogometašice spremne za veliki izazov.

– Istaknula bih, prije svega, da sam preponosna na svoje djevojke što su izborile plasman na ovakvo natjecanje što nije mala stvar. Na Državnom prvenstvu su se zaista ‘potukle’ i zaslužile su medalju i plasman. Nadam se da ćemo se sa što boljim plasmanom vratiti u Koprivnicu. Iako je teško bilo što predvidjeti, nadamo se medalji – optimistična je Gregurina.

Spomenimo da će Koprivničanke u Izraelu imati jaku konkurenciju. U grupi će im protivnice biti najbolje futsal nogometašice Srednjih škola iz Brazila, Italije, Belgije i Indije.

Ekipa koja će predstavljati Hrvatsku i našu Koprivnicu, pod vodstvom trenerice Ivane Gregurine, bit će: Mateja Varga, Ivana Kirlenko, Ivona Tudić, Ljiljana Cenkovčan, Martina Posavec, Marija Piškor, Sofija Česi, Valentina Šestak, Dragana Zrinski, Valentina Belušić, Nataša Vargović i Lea Lončarek.

Tri učenice koje su nastupile na Državnom prvenstvu, Petra Imbriovčan, Jelena Katalenić i Anamarija Šijak, neće moči nastupiti u Izraelu jer su u međuvremenu maturirale.

– Čeka nas veliki posao u Izraelu. Konkurencija je jaka, ali mi smo spremne i nadamo se da ćemo se što bolje plasirati na prvenstvu i da ćemo se svima koji su nam ovo omogučili odužiti odličnim rezultatom – rekla je jedna od glavnih uzdanica u ekipi Ivana Kirilneko.

Sam nastup na ovako velikom i važnom natjecanju ogroman je uspjeh za naše nogometašice, a svaki dobar rezultat bit će veliki plus na ovo neizmjerno i nezaboravno iskustvo.

 

 

zatvori