Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Kampanja za nikad raskošniju kolekciju vjenčanica Matije Vuice snima se u koprivničkoj sinagogi, zavirili smo na set

Svoju prvu kampanju vjenčanica hrvatska dizajnerica Matija Vuica snima danas u Koprivnici.

Točnije, u koprivničkoj sinagogi čiji su ruševni zidovi, kaže jedna od omiljenih modnih dizajnerica poznatih Hrvatica, savršena kulisa za njezine raskošne vjenčanice.

– To je spoj nečega užasno glamuroznog i ove divne sinagoge koja je u stanju u kojemu je i sama po sebi je izuzetno privlačna. Ideja nam je bila da prazan objekt, koji je opet tako veličanstven, bude centar glamura koji je nesvakidašnji za ovaj prostor. Danas smo na trenutak od koprivničke sinagoge napravili centar svijeta – s oduševljenjem priča Matija Vuica.

Snimila Nela Carek.

Kolekcija se sastoji od 12 vjenčanica koje će javnost prvi puta vidjeti na fotografijama snimljenim u koprivničkoj sinagogi.

– Sa svoje strane mogu reći da je to najraskošnija kolekcija vjenčanica koju sam radila. Ujedno, ovo je prvi editorijal za vjenčanice koji radim. Utoliko je ovo za mene vrlo značajno. Pojavili su se novi trendovi pa će u ovoj kolekciji osim ‘sirena’ vjenčanica, koje su moj zaštitni znak, biti zastupljena raskoš u nekom drugom smislu. Sakralni objekti, sitni dezeni došli su do punog značaja. Ma vjenčanice su sve ono što mladenke vole ili što ih ja natjeram da zavole – kaže.

A u naš grad Matiju Vuicu doveo je Koprivničanac Viktor Drago, inače umjetnički direktor i osnivač Cro-a-Portera, koji je producent kampanje.

Snimila Nela Carek.

– Smatram da ovakva prekrasna građevina zaslužuje pažnju. Tražio sam dobru priliku, zanimljivu produkciju da je smjestim ovdje – rekao nam je Drago.

U pomoć je priskočio i Koprivnički poduzetnik koji je koprivničkim kreativcima omogućio da budu dio projekta. Njih osmero pomagalo je fotografima, šminkerima, modnim profesionalcima, modelima i drugima što im je, ističe direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić, omogućilo da steknu nova znanja, ali i pokažu sve što znaju.

– Htjela bih se zahvaliti na gostoprimstvu i na iskazanoj dobroj volji da budemo danas ovdje. Od sveg srca hvala Koprivnici – poručila je Matija Vuica na kraju.

Snimanje kampanje vjenčanica Matije Vuice svojim dolaskom poduprli su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

 

zatvori