Četvrtak, 25. travnja 2024.

FARMACEUTI PROLJEĆE OTVARAJU U ZAPREŠIĆU Ivković otkrio sutrašnji sastav, ali i planove za završnicu prijelaznog roka

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u 21. kolu Prve hrvatske nogometne lige gostovati u Zaprešiću kod Intera. Bit će to prva utakmica u proljetnom dijelu prvenstva za Farmaceute koji su trenutno sedmoplasirana momčad koja na svom kontu ima 21 bod, pet manje od petoplasiranih Zaprešićana.

Utakmici prijeti loš teren zbog snijega i kiše, ali trenera Tomislava Ivkovića vrijeme ne zabrinjava jer “kako nama, tako i njima”. Istaknuo je strateg koprivničkog prvoligaša kako će, prije svega, u ovakvim uvjetima odlučiti trka, borbenost, agresivnost i glava.

– Početak, kao i svake godine, uz vremenske neprilike. Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica protiv jakog protivnika na čijem je čelu Laljak (direktor Intera op.a.) koji čuda radi u Interu i zaslužuje nagradu za životno djelo. Inter ima kvalitetne pojedince, tvrd su orah, ozbiljni su, odlično se ponašaju na terenu, ali imamo i mi puno toga za reći u ovoj utakmici. Dobro izgledamo, igrači su se osvježili i očekujem kvalitetnu utakmicu. Nadam se da će teren izdržati, ali zato smo i trenirali u takvim uvjetima i znamo što nas očekuje – objasnio je Ivković.

Što se tiče početnog sastava tu dvojbi nema. Sutra će istrčati jedanaestorica koja su započela utakmicu u Budimpešti protiv Ferencvarosa, dok će Pejić, Purić i Bouadla preskočiti Zaprešić jer nisu dovoljno spremni.

– Već sam i prije rekao da će oni koji su istrčali u Mađarskoj krenuti u početnom sastavu i sutra. Oni koji su igrali prije dva dana s Dubravom u Legradu su mi olakšali dodatno odluku i o njima uopće ne razmišljam – rekao je Ivković.

Možemo zaključiti da će Slaven u sutrašnju utakmicu krenuti u sastavu 4-3-3: Marković – Kitanovski, Katić, Musa, Goda – Vidović, Puclin, Trebotić – Doležal, Ivanovski, Delić.

Trener Slaven Belupa osvrnuo se i na prijelazni rok.

– Ako uspijemo dovesti još igrača bit ću sretan. Nakon utakmice u Mađarskoj vidjeli smo da bi nam trebala barem još dva igrača s čim se složio i direktor. O kojim se pozicijama radi neću vam otkriti – zaključio je trener Farmaceuta.

Istaknimo da su igrači među sobom na pripremama odabrali i kapetane. Prvi je Purić, drugi Delić, a treći Katić. Utakmica Slaven Belupa i Intera igrat će se sutra u Zaprešiću s početkom u 18 sati.

zatvori