Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: DOBROVOLJCI U AKCIJI Vatrogasci iz Bakovčica očistili snijeg svojim sumještanima koji to nisu mogli

Mladi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bakovčice organizirali su danas radnu akciju čišćenja snijega kako bi pomogli svojim starijim i nemoćnim sumještanima.

Dijelovi naselja, naime, jutros su bili vrlo teško prohodni jer je riječ o uličicama i putevima u koje ralica ne može zaći. Stoga su se mladići iz bakovljanskog DVD-a jutros ukrcali u kombi i, opremljeni lopatama za snijeg, krenuli u akciju.

Dok je mnogim njihovim vršnjacima teško uzeti lopatu u ruke, neki su od ovih mladića došli iz noćne smjene i odmah se prihvatili posla. Očistili su prostor ispred spremišta svog DVD-a te kod križa ispred Doma, ali i kod svih mještana koji se zbog bolesti ili životne dobi nisu mogli izlagati zimskim uvjetima. Takvih je kućanstava bilo desetak. Osim toga, očistili su i nanose koje su ostavile ralice na raskrižjima i prilazima kućama.

Vrijedi podsjetiti da su dobrovoljni vatrogasci iz Bakovčica povodom božićnih blagdana podijelili više od pedeset poklona svojim najmlađim sumještanima, što pokazuje da se natalitetna slika u Bakovčicama popravlja i da zajednica raste iz godine u godinu.

zatvori