Četvrtak, 28. ožujka 2024.

UNATOČ ŽESTOKIM KRITIKAMA Darko Masnec ipak u Nadzornom odboru Piškornice – sanacijskog odlagališta

Pročelnik za financije Darko Masnec predstavnik je Koprivničko-križevačke županije u Nadzornom odboru Piškorničine tvrtke kćeri, Piškornice – sanacijskog odlagališta.

Odlučeno je to većinom glasova na sjednici Županijske skupštine. Da je običaj da Županiju u sličnim tvrtkama predstavljaju županijski pročelnici, te da je pročelnik Masnec apsolutno kompetentan, prije svega stručan i osoba od povjerenja, pojasnio je župan Darko Koren. No oporba, predvođena SDP-om i laburistima, time nije zadovoljna.

Snimio Marko Posavec.

SDP-ov Željko Vugrinec imao je potrebu podsjetiti da je riječ o tvrtki koja je isplatila županovu kumu Mladenu Jozinoviću “mega bonus” i bila leglo “nekih radnji” kojima se bave nadležne službe. Spočitnuo je županu Korenu jer nije znao što radi bivši direktor, te ako je znao – zašto nije reagirao. Podsjetio je da je SDP tražio da župan odstupi s mjesta predsjednika Skupštine trgovačkog društva Piškornica te da i pročelnik Marijan Štimac odstupi s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Piškornice:

— Vi niste tako postupili, čak štoviše, predlažete u Nadzorni odbor Piškornice – sanacijskog odlagališta osobu iz Križevaca! Objasnite nam zašto nema osobe iz Koprivnice, a pokazali ste nam da smo kompetentni da imamo brdo smeća. Objasnite nam, zašto podobni, a ne sposobni?

Laburist Siniša Kavgić ocijenio je da je odluka o osnivanju Nadzornog odbora stigla prekasno: — No, ni prijedlog da Županiju u Nadzornom odboru predstavlja Darko Masnec nije nam sjeo. A svoj prijedlog nismo istakli jer nemamo većinu u Skupštini.

SDP-ov Ivan Sabolić smatra da je dobro da Piškornica – sanacijsko odlagalište dobiva nadzorni odbor. No, izbor Masneca ne čini mu se dobrim:

Snimio Marko Posavec.

— Pročelnik Masnec poslovno je vezan, odnosno u podređenom je odnosu županu, a trebao bi nadzirati Piškorničinu tvrtku-kćer, koja sada već ima državni značaj. Molim vas, predložite osobu koja će stvarno nadzirati rad, a neće biti samo figura.

Župan Darko Koren odlučno je uzvratio:

— A tko je u ovoj županiji kompetentan da bude u Nadzornom odboru? A ovo što ste naveli da je iz Križevaca, to je dno dna! Naravno da ostajem kod toga da županijski pročelnik za financije koji ima iskustva na takvim poslovima bude predstavnik Županije u Nadzornom odboru Piškornice – sanacijskog odlagališta. Kompetentnije osobe od njega nema!

Koren je Saboliću odgovorio da Nadzorni odbor ne nadzire Skupštinu već Upravu, a pročelnik Masnec itekako može biti u Nadzornom odboru, baš kao i pročelnik Štimac. Inače bi neka tijela, kaže, već reagirala na to.

Nadzorni odbor tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište bit će formiran za dva do tri mjeseca, nakon što se provede propisana procedura.

zatvori