Utorak, 23. travnja 2024.

VRIJEME DOKAZIVANJA Želimir Mešnjak ušao u Slavenovu Školu nogometa, a Dalibor Gorupić postao najmlađi trener u 1. HNL

Odlaskom dosadašnjeg trenera kadeta Slaven Belupa Vedrana Medenjaka, koji je preuzeo prvu momčad Koprivnice, dogodile su se promjene u stručnom kadru Škole nogometa koprivničkog prvoligaša.

Novim trenerom u Školi nogometa tako je postao Želimir Mešnjak koji će preuzeti mlađe godište starijih pionira, dok je njihov dosadašnji trener Dalibor Gorupić preuzeo Medenjakove kadete. Mešnjak se nakon napuštanja klupe Koprivnice vratio u rodni Legrad gdje je trenirao županijskog prvoligaša Graničar, ali su njegove ambicije oduvijek bile puno veće.

— Čekao sam priliku da uđem u profesionalni pogon, a ona se ukazala u Slaven Belupu. Preuzeo sam 2004. godište, starije ulazne pionire. Već sam i odradio dva treninga, polako se privikavam na rad s djecom što nije ni približno radu sa seniorima i polako se svi skupa upoznavamo. Upijam savjete starijih kolega iz Škole nogometa i mislim da ćemo svi zajedno napredovati i imati korist od ovoga — objasnio je Mešnjak.

Što se tiče očekivanja, Mešnjak ih je prilično jednostavno objasnio.

Dokazivanje. Kako je dogovoreno s odgovornim ljudima u klubu, ovih šest mjeseci je stavljeno pred mene da se dokažem, da odgovorni vide koliko sam sposoban raditi s djecom i koliko će djeca napredovati. Ovaj period će me determinirati, pokazat će jesam li isključivo za seniorski nogomet ili mogu raditi i u Školi nogometa, a ja sam apsolutno uvjeren da mogu oba posla raditi jednako kvalitetno. Mislim da imam sposobnost prilagoditi se i u komunikaciji i u načinu rada i to ću nastojati pokazati i potruditi se da u klubu ostanem dugi niz godina — zaključio je Mešnjak.

Nova promjena u Školi nogometa je i Dalibor Gorupić na čelu kadeta. Zanimljiv podatak je da će 31-godišnji Gorupić, nakon što je dvije godine vodio pionire, preuzeti kadete i tako postati najmlađi trener u 1. HNL u tom rangu natjecanja.

— Do sada sam vodio limače i pionire tako da će ovo biti najozbiljnija selekcija koju ću voditi. U svakom slučaju ovo je jedan veliki iskorak i apsolutno najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Bit ću najmlađi trener u Prvoj ligi, ali mislim da je to najmanje bitno u ovoj priči. Za mene postoje dobri i loši treneri, a ja ću se sigurno na najbolji mogući način pripremiti i nositi sa zahtjevima koji me čekaju — rekao je Gorupić.

Novog trenera kadeta ne čeka bajna situacija. Naime, pioniri i kadeti Slaven Belupa u ukupnom zbiru bodova na kontu imaju njih 36, dva više od Solina koji je prvi ispod crte koja znači ispadanje iz lige.

— Situacija nije najbolja nakon jesenskog dijela prvenstva. S obzirom na kvalitetu ekipe kadeta, ali i na kvalitetu mog prethodnika Vedrana Mednjaka koji je sjajan trener, bodovno stanje je daleko od realnog. Sigurno da ova situacija nije olakotna okolnost i da moramo skupiti puno bodova, ali učinit ćemo sve da to i učinimo — zaključio je Gorupić.

Pred mladim stručnjacima, Mešnjakom i Gorupićem vrijeme je dokazivanja. Nadamo se da će obojica ispuniti svoje zadatke jer bi to bilo odlično za njihove trenerske karijere, ali bi značilo i to da mladi nogometaši Slaven Belupa ostvaruju rezultate sukladne renomeu kluba u svojim ligama.

zatvori