Subota, 20. travnja 2024.

X. KOPRIVNIČKI SALON FOTOGRAFIJE U subotu otvorenje izložbe natječaja ‘Sretno dijete – sretna obitelj’

Prigodnom izložbom fotografija kraju se privodi deseto državno fotografsko natjecanje pod nazivom ‘Sretno dijete – sretna obitelj’ u sklopu X. koprivničkog salona fotografije.

Natjecanje je organizirao Foto kino klub Podravina pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice. Natječaju se odazvalo 72-oje autora iz 11 hrvatskih županija s 345 poslanih fotografija.
Najbolje fotografije bit će izložene na izložbi što će biti otvorena sutra u 17 sati u Domu Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice na Trgu mladosti. Tom će prigodom najbolji dobiti i nagrade i priznanja. Vrijedno je spomenuti da su iz naše županije najuspješniji Željko Car, Saša Vlahović, Mato Zeman i Anđela Lenhard Antolin.

Krešimir Juratović iz Foto kino kluba Podravina podsjetio nas je da su ovim fotografskim natjecanjem željeli utjecati na razvoj svijesti kod autora, poglavito kod djece i mladih, o nenasilju i potrebi za rješavanje svakog sukoba na miran i dostojanstven način. Na to ih je, kaže, ponukala činjenica da smo gotovo svakodnevno bombardirani informacijama o nasilju nad djecom ali i međuvršnjačkom nasilju, pa na sebi svojstven način žele pridonijeti smanjenju crnih statističkih brojki, ali i ružnih životnih sudbina.

zatvori