Utorak, 23. travnja 2024.

VRLO SKORO Koprivnica dobiva pravi javni prijevoz s novim linijama

Koprivnica će uskoro dobiti pravi javni gradski prijevoz s linijama koje su prilagođene građanima Koprivnice.

Rekla je to Radio Dravi zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, dodavši: — Ne mogu vam točno reći kada, nadam se da će to biti za nekakvih mjesec dana.

Zrinski je trg planirao s pravim javnim gradskim prijevozom startati krajem prošle godine. No, prema riječima dogradonačelnice Ostriž, nije bilo moguće zadovoljiti neke zakonske odredbe: — Trebali smo već koncem godine krenuti s rutama za naše građane. Međutim, zakonodavstvo neke stvari ne omogućava. Još moramo posložiti nešto oko vozača. Ne može bilo tko voziti. A budući da mi stalno nešto štedimo i ne želimo zapošljavati nove ljude, nadam se da će javni prijevoz krenuti uskoro, kad se sve okolnosti poslože.

O gradskim planovima za uvođenje javnog prijevoza i rezultatima pokusnog projekta javnog prijevoza u sklopu europskog projekta Civitas Dyn@mo bilo je riječi i na posljednjoj lanjskoj sjednici Gradskog vijeća. Na konkretna pitanja HDZ-ovog Saše Cestara odgovorio je gradonačelnik Mišel Jakšić:

— Rezultati su u zadatim okolnostima, po mojoj slobodnoj procjeni, bili korektni uzmemo li u obzir da startne linije iz europskog projekta nisu bile u nekim elementima ni najzahvalnije ni u skladu s potrebama građana. Nažalost, to je radila ekipa iz Europske komisije koja je napravila neke svoje procjene i to smo morali poštivati do samoga kraja. Naš je plan vrlo skoro ponovno pokrenuti javni prijevoz s dorađenim linijama. Prijedlog linija javnog gradskog prijevoza uskoro će biti objavljen na gradskom webu. Naravno da očekujemo da će se u njihovo kreiranje uključiti i zainteresirana javnost. Ono što ćemo tehnički moći pokriti, to ćemo i pokriti.

Jakšićeva zamjenica Ksenija Ostriž podsjetila je i na to da je Koprivnica, zahvaljujući poglavito Heleni Hećimović, proteklih godina provodila europske projekte čija se vrijednost mjeri milijunskim iznosima. Zahvaljujući njima, Koprivnica je, kaže dogradonačelnica Ostriž, nabavila električne autobuse i automobile te bicikle i tako stvorila osnove za daljnji razvoj održivog gradskog prijevoza.

zatvori