VIDEO Gentleman video spotom za pjesmu ‘Crystal’ najavljuje skori izlazak prvog albuma

0
464
Mladi kantautor Marko Lucijan Hraščanec, poznat i kao Gentleman, predstavio je video spot za svoju pjesmu Crystal kojom najavljuje izlazak svog prvog albuma početkom veljače.

Akademski obrazovan i svestran glazbenik svoj samostalni projekt Gentleman započeo je 2016. godine. Autorske pjesme koje je teško svesti pod jedan nazivnik žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta, a nastale su kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky.

Gentlemanov raspon u glazbi i tekstovima seže od melankoličnih balada, kabaretsko mračnih pjesama izuzetnog poetskog senzibiliteta pa sve do društveno angažiranih, ali uvijek ispjevanih iz pozicije autentičnog pojedinca. Gentleman nas navodi da slušamo glazbu kao nekad, iznova puštajući pjesme bogate vokalnim, glazbenim i pjesničkim slojevima. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim tako i vizualnim dijelovima koncerta. Do sada je nastupao u Hrvatskoj i Sloveniji te u sklopu festivala FIUK i Sedam dana stvaranja.

Na prvom albumu koji sadrži jedanaest pjesama, a koji će izaći u veljači 2018. godine, ostvario je suradnju s Konradom Mulvajem koji potpisuje produkciju albuma. Spot za prvi singl „Crystal“ nastao je u suradnji s redateljem i fotografom Dinkom Šimcem.