Četvrtak, 25. travnja 2024.

Naše učiteljice-volonterke napisale su vodič koji će koristiti škole iz cijele Hrvatske

Vodič pod nazivom ‘Promjena’ koji su sastavile učiteljice volonterke Udruge osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice od sada će se moći koristiti kao pomoćno nastavno sredstvo u školama diljem zemlje. Odluka je to Ministarstva znanosti te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Dobre vijesti podijelila je s Dravom.info predsjednica Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” Marija Mraz.

Marija Mraz. Snimila Nela Carek.

— Deset godina iskustava naših učitelja volontera sažeto je u takozvani vodič “Promjena” koji će poučavati one učitelje koji se prvi put susreću s djecom s teškoćama u razvoju. Tako će naučiti kako mogu riješiti različite probleme, poteškoće i izazove.

Vodič su sredinom 2017. godine napisale Helena Kušenić, Branka Stančić-Levanček, Jasmina Markić, Adela Jadan, Lovorka Ivanković i Renata Glavica. Ovih dana odobren je kao pomoćno nastavno sredstvo za osnovne škole s područja cijele Hrvatske.

— Ovo je zaista posebno dragocjeno za našu Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju jer, koliko su nam učitelji rekli, takvih pomoćnih nastavnih sredstava gotova da i nema, a mi ćemo ući u proces obrazovanja kao jedan jako važan dionik, pogotovo što se tiče sadržaja namijenjenih djeci s teškoćama. Ponosna sam do neba — zaključila je Marija Mraz.

zatvori