POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE Podravski i prigorski osnovnoškolci u novo polugodište kreću u boljim uvjetima

0
235
Ilustracija / snimio Marko Posavec
U školske klupe vratilo se i više od 13.000 učenika podravsko-prigorskih osnovnih i srednjih škola.

Sretan povratak u škole njima, njihovim nastavnicima i školskom osoblju poželio je dožupan Ratimir Ljubić:

— Svim učenicima sretan povratak u škole, puno uspjeha. Na žalost, ili na sreću, praznici su gotovi i želimo im da krenu raditi. Evo, danas je prvi dan sa snijegom. Praznici su bili topli pa nam učenici nisu mogli uživati u zimskim radostima. No, vjerujem da su se odmorili i da su se sretni vratili u svoje školske klupe te da će prionuti učenju i radu.

Vrijeme ovih zimskih praznika i u školama kojima je osnivač Županija iskorišteno je za potrebne zahvate:

— Tijekom zimskih praznika škole su normalno radile, pripremale su se za drugo polugodište. Svi uvjeti učenicima su u redu. Učenici se vraćaju u svoje škole, u tople učionice, od kojih su neke obnovljene i uređene, a popravljena je i informatička oprema. Vjerujem da će imati dobre uvjete za rad.

I dok je sva pažnja uglavnom usmjerena prema učenicima, od kojih se očekuje da iskoriste pružene im uvjete i stječu znanja i vještine za nastavak obrazovanja i života, dožupan Ljubić je podsjetio i na njihove nastavnike i školsko osoblje. Oni se, kaže, tijekom praznika nisu odmarali, već su se pripremali za drugo polugodište. Stoga im želi kvalitetan nastavak rada, te što bolji uspjeh njihovih učenika.