Četvrtak, 25. travnja 2024.

TRAŽI SE ZLATNI VOL Tko su najbolji koprivnički volonteri? Dajte svoje prijedloge

Volonterski centar Koprivnice, program Udruge Kopriva u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i ove godine organizira izbor najboljih koprivničkih volontera u prethodnoj godini.

Pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada koje su organizirale volontiranje u protekloj godini uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Kandidati koji su se u 2017. godini iskazali svojim volonterskim angažmanom mogu biti prijavljeni u četiri kategorije: Zlatni vol za starije od 29 godina, Zlatni volek za mlađe od 29 godina, Zlatno krdo za manifestaciju provedenu od strane volontera i Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici.

Udruga, institucija ili tvrtka može predložiti po jednog kandidata u svakoj kategoriji, a za nominaciju je potrebno priložiti kratak prikaz njegovih/njezinih prošlogodišnjih dostignuća, kontakt volontera koji se predlaže i njegovu fotografiju. Prijave se trebaju dostaviti zaključno s 28. veljače na e-mail adresu [email protected].

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 3. ožujka s početkom u 18 sati u dvorani Doma mladih.

Svi nominirani kandidati će primiti priznanja dok će izabrani najvolonteri dobiti i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora.

– Organizacijom manifestacije Zlatni vol želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja te na taj način motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma – poručuju iz Volonterskog centra.

zatvori