Petak, 19. travnja 2024.

Sandra Sinjeri nova je članica Uprave Koprivničkih voda

Sandra Sinjeri nova je članica Uprave Koprivničkih voda. Odluku o njenom izboru donijela je Skupština društva koju čine gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Komunalčeve uprave Maja Hleb.

Upravo nam je Maja Hleb, kao predstavnica većinskog vlasnika i predsjednica Skupštine, pojasnila zašto je za novu članicu Uprave izabrana Sandra Sinjeri:

— Sandru Sinjeri smo izabrali za članicu Uprave jer smo nakon razgovora sa svim kandidatkinjama zaključili da bi ona bila dobar izbor za poslove koje joj namjeravamo povjeriti. S obzirom na iskustvo i obim koji se od nje očekuje, zaključili smo da to može dobro raditi.

A što će to točno novoizabrana članica Sinjeri raditi u Upravi Koprivničkih voda?

— Bit će članica Uprave zadužena za opće i zajedničke poslove, odnosno za koordinaciju za opće i zajedničke poslove, odnosno za aglomeraciju. To je projekt Koprivničkih voda koji je u pripremi, težak je preko 400 milijuna kuna. Provodit će se idućih nekoliko godina. Dakle, od dovršetka pripreme, do javne nabave, natječaja, izgradnje i stavljanja u funkciju i praćenja projekta iz novca, ukoliko ga odobri resorno ministarstvo, odnosno Kohezijski fond.

Nova članica uprave na posao u Koprivničke vode dolazi već ovog petka. Tako će ovu gradsku tvrtku u većinskom (83,7%) vlasništvu Komunalca i manjinskom (16,3%) Grada činiti dvoje od mogućih troje članova. Hoće li se predsjedniku Zdravku Petrasu i članici Sandri Sinjeri pridružiti i mogući treći član uprave, ovisi, kaže Maja Hleb, o potrebama posla.

Podsjetimo još, Sandra Sinjeri poznata je koprivničkoj javnosti kao donedavna gradska vijećnica, čak i predsjednica Kluba vijećnika. U vrijeme Milanovićeve vlade obnašala je dužnost sanacijske upraviteljice koprivničke bolnice, no kad su osnivačka prava vraćena Županiji, nije izabrana za ravnateljicu.

I dalje je aktivna u političkom životu grada, a trenutno obnaša funkciju članice Predsjedništva koprivničkog, ali i županijskog SDP-a.

zatvori