Četvrtak, 25. travnja 2024.

NEOČEKIVANI POMAGAČ Pogledajte što sve knjižničari pronalaze među stranicama i tko im je priskočio u pomoć

Iako je Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ trenutno zatvorena za korisnike, njezini djelatnici rade punom parom. U tijeku je velika revizija i knjižničari uz pomagače, zaposlenike u sklopu javnih radova i marljive volontere neumorno pregledavaju knjižnični fond.

A da se među više od 100.000 knjiga koje treba jednu po jednu pregledati u svega desetak dana može pronaći svašta zanimljivo, koprivnički knjižničari pokazuju nam svakodnevno na Facebook stranici Knjižnice.

— Osim namjenskih bookmarkera, naši korisnici za označavanje stranica rado koriste i posjetnice, fotografije i svete sličice, uplatnice, račune i srećke, ceduljice sa zapisanim riječima neke pjesme pa i suhi prešani list — uvjerili su se, ali i s nostalgijom se prisjetili nekih starih knjiga.

— Ima tu i pomalo zaboravljenih knjiga s potpisima autora koji su nekada davno gostovali u našoj Knjižnici, i knjiga s inventarnim brojevima od svega dvije i tri znamenke, što znači da su nabavljene i čitale se u prvim godinama postojanja današnje knjižnice, 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća — pišu.

Ekipa na reviziji knjiga iz spremišta u Kampusu dobila je neočekivanog pomagača. Simpatičan crni mačak s knjižničarima je već nekoliko dana i vjerno prati sve što rade, a koliko im je prirastao srcu potvrđuje i posljednja objava u kojoj traže dobru dušu koja će ga udomiti. Oni će za njega, pišu, platiti troškove veterinara.

>> NOVO: Mačak-knjižničar sretno je udomljen

Podsjetimo, revizija knjižnog fonda je zakonska obveza svake knjižnice, a koprivnička Knjižnica dužna ju je provoditi svakih deset godina.

Knjižnica će početi s redovnim radom u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine.

zatvori