Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PRVI DOJMOVI S PAN ZIMSKE LIGE: Ovaj turnir je jedan od najvećih brendova našeg grada!

Jubilarna deseta Pan Zimska liga, natjecanje koje organizira Udruga za mali nogomet Koprivnica pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info, još je jednom opravdala epitet malonogometnog spektakla.

Više od 1000, neki kažu i više od 1500 ljudi, gledalo je uzbudljivu završnicu. Zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu nisu uživali samo u odličnom nogometu već i u brojnim nagradama koji su organizatori priredili, spektakularnom light showu i vrhunskom nastupu plesne grupe Atomi. Uživali su i gurmani. Kobasice, krumpirići, fritule, kokice… zaista je bilo za svakog po nešto.

>> FOTO/VIDEO: PAN ZIMSKA LIGA Koprivnički spektakl pripao križevačkom Kakaduu

>> FOTO/VIDEO Mladi Slavenaši osvojili obje titule Memorijala Branimira Jedvaja

Iako još vrući tik nakon završenih utakmica, akteri Zimske lige spremno su stali pred naše mikrofone te su nam otkrili svoje dojmove.

— Završio je još jedan malonogometni spektakl u Koprivnici. Ovaj turnir je jedan od najvećih brendova našeg grada. Deseta jubilarna Zimska liga opravdala je još jednom sva očekivanja, a glavni pokazatelj su gledatelji koji su dupkom napunili sportsku dvoranu, dvoranu s dušom. Ne zovemo ovaj turnir bez razloga turnirom s dušom — rekao nam je potpredsjednik Udruge za mali nogomet Koprivnica Mario Hontić te nastavio:

— Kvaliteta nogometa je i ove godine bila na vrhunskoj razini. Drago mi je da je Kakadu, kojem ovim putem čestitam na fantastičnom uspjehu, pokazao da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Poziv je to svim ekipama da se prijave jer je to nogomet i svi imaju šansu doći do naslova. Što se tiče našeg turnira i naše udruge, sve ovo nam pokazuje da smo na odličnom putu. Mi ćemo, kako se to popularno kaže, već od sutra krenuti s pripremama za novu sezonu u kojoj nas čeka novi spektakl. Napravit ćemo sve da ova bajka traje i dalje — zaključio je Hontić.

Kako je istaknuo popularni Honta, ne pobjeđuju uvijek favoriti, a danas je to dokazao križevački Kakadu. Križevčani su do titule došli tako što su u čak četiri navrata prolazili svoje suparnike nakon udaraca sa sedam metara.

— Još smo svi pod dojmom i itekako uzbuđeni. Kada smo došli do polufinala vjerovali smo da možemo i do samog kraja i evo, pokazalo se da smo s razlogom bili optimistični. Naravno, malo nas je i sreća pomazila, četiri puta smo prošli na penale, ali ona valjda prati hrabre — ponosan je na sebe, svoje suigrače, ali i navijače koji su došli u velikom broju ih podržati najbolji igrač turnira, Kakaduovac Marko Cmrk.

Snimio Marko Posavec.

— Htio bih se zahvaliti odličnim navijačima koji su iz Križevaca došli u velikom broju. Glasno su nas podržavali i hvala im na tome. Što se tiče moje nagrade, moram priznati da me malo iznenadila, ali valjda ljudi znaju odabrati, haha. Vraćamo se i iduće godine u Koprivnicu obraniti titulu — zaključio je odlično raspoloženi Cmrk.

Pionirski dio turnira obilježili su mladi Slavenaši koji su slavili i u kategoriji mlađih i u kategoriji starijih pionira.

— Jako sam zadovoljan što smo osvojili naslov, ali prije svega najzadovoljniji sam svojim dečkima koji su tijekom cijelog turnira igrali odličan nogomet. Htio bih pohvaliti organizaciju ovog Memorijala koji je organiziran na vrhunskoj razini u čast jednom velikom čovjeku kao što je bio naš Branimir. Vraćamo se i iduće godine kada će nam ponovno cilj biti osvojiti naslov — rekao nam je trener starijih pionira Slaven Belupa Karlo Galinec.

Što reći nego da jedva čekamo iduće izdanje našeg malonogometnog spektakla jer: “Nema zime bez Zimske lige!”

zatvori