Petak, 19. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Čak trojica vozača završila u zatvoru

Tijekom proteklog petka i vikenda osam je osoba ozlijeđeno na podravsko-prigorskim prometnicama, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka. Ukupno se dogodilo šest prometnih nesreća od kojih je jednu izazvao vozač pod utjecajem alkohola.

Ukupno su utvrđena 164 prometna prekršaja od kojih se 29 odnosilo na alkohol i 39 na brzinu. Jedan je vozač zadržan do otriježnjenja, a čak pet ih je uhićeno. Četvorica su vozača po žurnom postupku izvedena pred prekršajne sudove, jedan je kažnjen novčano, a trojica su završila u bjelovarskom zatvoru.

Tri su mlada vozača sankcionirana zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a najviše je “napuhao” 20-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u nedjelju u zoru na Varaždinskoj cesti u Koprivnici – 0,92 promila.

Najviše alkohola od svih, i mladih i “starih” vozača, imao je 35-godišnjak zatečen u subotu navečer u Starigradu kako upravlja osobnim automobilom s 2,37 promila alkohola. Vozač je odmah uhićen i po žurnom prekršajnom postupku kažnjen s 5.100 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije osam mjeseci.

Iste večeri, samo par sati kasnije, u Križevcima je policija zatekla 33-godišnjaka za volanom osobnog automobila s 2,08 promila alkohola. Sud ga je poslao na petodnevno hlađenje u bjelovarski zatvor.

zatvori