Srijeda, 24. travnja 2024.

POLICIJSKA AKCIJA ‘Plavci’ ponovno kreću u pojačan nadzor prometa, evo gdje i kada

Policijska uprava koprivničko-križevačka najavila je novu akciju pojačanog nadzora prometa u sklopu svojih kontinuiranih nastojanja smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

Akcija će se provoditi u petak, 19. siječnja i bit će usmjerena na vozače pod utjecajem alkohola, one koji ne poštuju ograničenja brzine te one koji ne koriste sigurnosni pojas ili pak za vrijeme vožnje u rukama imaju mobitel. Uz sve to policija će, dakako, sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa, a pod posebnim povećalom bit će mladi vozači i počinitelji prometnih prekršaja kojima to nije prvi put.

Policija će najviše pozornosti posvetiti nadzoru prometa na državnim i županijskim cestama na kojima su u proteklom razdoblju zabilježene najteže prometne nesreće.

Iz Policijske uprave još jednom podsjećaju da je tijekom 2017. godine u Podravini i Prigorju zabilježeno 598 prometnih nesreća, od čega 11 s poginulim osobama u kojima je 13 osoba smrtno stradalo. Najčešći uzrok nesreća bila je brzina (24% od ukupnog broja nesreća dogodilo se zbog brzine, a više od polovice smrtno stradalih osoba upravo je zbog nje izgubilo život).

Također, 23% prometnih nesreća izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, među kojima i četiri nesreće s poginulim osobama u kojima je šest osoba smrtno stradalo.

Više statističkih podataka za ovu i prošlu godinu, uz korisne savjete za povećanje sigurnosti u prometu, možete pronaći na internetskim stranicama PU koprivničko-križevačke.

 

zatvori