Četvrtak, 18. travnja 2024.

PROMJENE NA ZRINSKOM TRGU Krenuo je preustroj Gradske uprave, traže se novi pročelnici

Kao što je bilo i najavljivano sa Zrinskog trga, s početkom godine na snagu je stupio novi ustroj koprivničke Gradske uprave.

— Mi smo već krajem prošle godine imali određene kadrovske promjene unutar sustava Grada i gradskih firmi i ustanova. Imat ćemo ih i u godini koja je pred nama — rekao je Dravi.info koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. — Zasigurno, najznačajniji je onaj dio koji će diktirati tempo. To je restrukturiranje i promjene u Gradskoj upravi. Vjerujem da će i one doprinijeti tome da Koprivnica bude još bolja i brža, da kao Gradska uprava budemo još otvoreniji i fleksibilniji i vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

Koprivnička Gradska uprava tako je po novome ustroju organizirana kroz sedam cjelina – upravnih tijela, a vode ih privremene pročelnice i pročelnici:

– Služba ureda gradonačelnika, privremena pročelnica Kristina Cvitić
– Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća i opće poslove, privremena pročelnica Dubravka Kardaš
– Upravni odjel za financije, gospodarstvo i europske poslove, privremena pročelnica Jasmina Stričević
– Upravni odjel za društvene djelatnosti, privremeni pročelnik Darko Ledinski
– Upravni odjel za prostorno uređenje, privremena pročelnica Jasna Golubić
– Upravni odjel za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, privremeni pročelnik Mario Perković
– Služba – Jedinica za unutarnju reviziju, unutarnja revizorica Petra Večenaj

Premda je riječ o najbližim gradonačelnikovim suradnicima koji će operativno realizirati programe za koje je dobio povjerenje građana, pročelnici će ipak biti birani kroz sustav javnih natječaja, kaže gradonačelnik Jakšić:

— Svi pročelnici će biti na javnom natječaju. Vidjet ćemo tko će se javiti, vidjet ćemo kakvi će biti rezultati. Potom ćemo, krajem siječnja ili početkom veljače prezentirati novi, stari, poboljšani tim Gradske uprave.

Natječaj za nove pročelnike objavljen je prošlog ponedjeljka, 8. siječnja, a krajnji rok za prijavu zainteresiranih je ovaj četvrtak, 18.1.

A iako su u javnosti već objavljena imena vjerojatnih novih pročelnika, gradonačelnik Jakšić nam je rekao da je riječ o špekulacijama te da doista treba pričekati završetak javnog natječaja kad će donijeti konačnu odluku.

zatvori