Četvrtak, 18. travnja 2024.

DOZNAJEMO Novi direktor Piškornice ima nove planove za elitni ured u centru Zagreba

Tvrtke Piškornica i Piškornica – sanacijsko odlagalište s krajem mjeseca otkazuju ugovor o najmu poslovnog prostora u neboderu u najstrožem centru Zagreba, u Ilici 1A.

— Ugovor ističe krajem ovog mjeseca i mi smo već donijeli odluku da ga nećemo produljiti — rekao je Dravi.info direktor Piškornice Mladen Ružman. — Dakle, nećemo ići u najam ovog prostora, kao što je to do sada u zadnjih godinu dana bilo ugovoreno.

Prethodna uprava je najam poslovnog prostora na elitnoj lokaciji u Zagrebu pravdala obvezama na pripremi projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

— Dakle, sigurno da je potreba za prostorom postojala, postoji i sada, da li u tom obimu, u cjelomjesečnom ili godišnjem najmu, to je teško predvidjeti. Nadam se da će čitav projekt krenuti u smjeru da se zahukta i da će te dnevne veze i kontakti, sastanci koji se moraju održavati s našim poslovnim partnerima, poglavito s Ministarstvom i Fondom zaštite okoliša, biti učestali — objasnio je direktor Ružman. — S tog stajališta, sigurno će trebati razmišljati o angažmanu nekog prostora za takve potrebe. Nadam se da će to doista tako i biti. Mi ćemo potražiti neki prostor. No, danas na tržištu nekretnina i najma postoje prostori koje možete ugovoriti gotovo na neki sat, neki dan, na neki dan u tjednu, tako da sigurno nećemo ići na najam u ovakvom obliku.

Piškornica je poslovni prostor u neboderu koristila godinu i dva mjeseca. Najam je iznosio 5.200 kn, čemu treba dodati režije i zajedničke troškove, što je mjesečno u prosjeku koštalo oko 6.000 kuna.

zatvori