Četvrtak, 18. travnja 2024.

OSVAJAČI ZIMSKE LIGE Želja nam je obraniti Koprivnicu i pokoriti Križevce

Prošlo je više od deset dana od završetka 10. koprivničke Pan Zimske lige. Jubilarno izdanje ostat će u pamćenju po uspjehu jedne momčadi, koja bi da su joj odmah ponudili četvrtfinale bez razmišljanja prihvatila. Radi se naravno o osvajačima turnira, križevačkoj momčadi Caffe bar Kakadu, koja je okupila jednu kvartovsku ekipu i ostvarila uspjeh vrijedan jednog filmskog scenarija per aspera ad astra.

— Dojmovi su još uvijek jaki i ne bi vjerovali ja još uvijek nisam svjestan što smo to napravili. Dečki su jednostavno napravili čudo — rekao je Krunoslav Holenda, vlasnik i vođa ekipe CB Kakadu, za Prigorski.hr.

Na tom tragu je i kapetan momčadi Stjepan Korenika. — Čestitke i dalje dolaze sa svih strana. Jednostavno smo svi oduševljeni i ne prestajemo pričati o tome. To nam je i dalje glavna tema na kavama — rekao je kroz smijeh Korenika. — Dojmovi su se ipak malo slegli, ali moram priznati da sam postao svjestan drugi dan tog uspjeha. Prolazeći kroz grad brojni ljudi, koje poznam i ne poznam, su prilazili i čestitali na uspjehu. Vjerujem da i ekipa dijeli takvo mišljenje — rekao je Luka Tihelka te dodao kako je zadovoljan organizacijom turnira.

Snimio Marko Posavec.

Dečki napominju da im je daleko najteža utakmica bila protiv branitelja naslova, ekipe Ritz Club. Nakon što su prošli tu prepreku postali su svjesni da je sve moguće. Uspjeh je vjerojatno zatekao i same organizatore kao i samu koprivničku publiku, koja nije očekivala ovakav ishod. — Vjerujem da je bilo više ljudi u dvorani koji su u finalu bili nama skloniji. Naravno, bio je i tu popriličan broj naših Križevčana koji su nas bodrili, osobito zadnja dva dana i iskreno im hvala na tome. Mislim da smo im vratili na najbolji mogući način — istakno je Marko Švagelj, koji je zabio izjednačujući zgoditak iz kaznenog udarca u polufinalu te zgoditak vrijedan 40.000 kuna u finalu. — Ne bi vjerovali, ali teže i veći pritisak mi je bio u polufinalu. Noge su mi se doslovce odsjekle. U finalu mi je kod sedmeraca bilo lakše, manji pritisak, jer ako ne zabijem još uvijek smo u igri. Više toga je bilo na kocki utakmicu prije — pojasnio je Švagelj.

Snimio Marko Posavec.

Hrvoje Mladen misli da su emocije se ipak malo slegle, iako još uvijek nisu svi. — Nekad se stvarno zapitam jel’ smo stvarno to napravili ili nismo. S vremenom svi ćemo postati svjesni tog uspjeha i da bi u budućnosti moglo biti normalno da kao ekipa dolazimo u završnice — rekao je brat Mihaela Mladena, igrača Slaven Belupa, koji je s momčadi Kakadu igrao do početka Slavenovih priprema. — Ovaj rezultat dao nam je do znanja da imamo kvalitetu, ali prije nismo toga bili svjesni, nismo imali toliko samopouzdanja. Malo nas je i sreća pomazila, a sreću treba isprovocirati — slikovit je bio Nikola Orejaš.

Snimio Marko Posavec.

Međutim, Švagelj skreće pozornost na to da su ipak imali dosta teške protivnike, poput Multistara, CB-a Marocchino, Radio Drave/Drave.info, Ritza i na kraju Supersporta, dakle osam utakmica su odradili bez poraza. Najbolji igrač turnira dolazi također iz pobjedničke momčadi, a to je Marko Cmrk, koji je imao indicije i prije finala da bi mogao dobiti ovo priznanje. — Istina je da sam prije finala čuo da su pitali “tko je ta trojka, jel to Cmrk?” Zadovoljan sam priznanjem, ali to je prvenstveno stvar ekipe. Da nije bilo takve ekipe ne bih ni ja dobio tu nagradu. Mi smo jedina ekipa na turniru koja nije imala nekog posebno istaknutog pojedinca, nego baš smo bili ekipa za razliku od ostalih koji idu na pogon pojedinca. Najviše me zabrinjava idući turnir kada će biti znatno veći pritisak, jer će trebati braniti naslov — pojasnio je igrač turnira Cmrk.

Snimio Marko Posavec.

Naravno, uspjehu je veliki obol dao i vratar turnira Vedran Vrhovec. — Proglašenje najboljim vratarom turnira je nešto predivno i moj najveći golmanski uspjeh u karijeri. Pored svih tih odličnih golmana na turniru i velikih golmanskih imena, što futsala, što velikog nogometa, zadovoljstvo je još i veće. Nadam se da ćemo kao ekipa ostati na okupu i postići još mnogo takvih rezultata, te bih zahvalio svima sponzorima, medijskim portalima i navijačima na praćenju. Svi se lagano vraćamo klupskim obavezama velikog nogometa i pripremama, ali ovaj uspjeh cijele ekipe i status najboljeg golmana turnira neću nikad zaboraviti — emotivno je rekao Vrhovec.

Kada govore o malonogometnim planovima za 2018. godinu svi su jednoglasni: — Idemo obraniti Koprivnicu i pokoriti Križevce!

Tekst: dp/prigorski.hr

Snimio Marko Posavec.
zatvori