Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Aktualno NOVO U KOPRIVNICI Svake subote organizirano hodajte za zdravlje

NOVO U KOPRIVNICI Svake subote organizirano hodajte za zdravlje

0
NOVO U KOPRIVNICI Svake subote organizirano hodajte za zdravlje
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija. Snimio Marko Posavec.
Svake subote počevši od ove, 27. siječnja, u Koprivnici će se organizirano – hodati, i to stazom nazvanom ‘Živjeti zdravo’.

“Hodanjem do zdravlja” naziv je aktivnosti koja ove subote počinje u Koprivnici. Odvijat će se u sklopu projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Ovome nacionalnom projektu cilj je promicanje tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane kako bi se očuvalo i poboljšalo tjelesno, mentalno i spolno zdravlje, te prevencija debljine i kroničnih bolesti.

Aktivnosti projekta usmjerene su poboljšanju zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici. Projekt je Vlada Republike Hrvatske u srpnju 2015. godine proglasila Nacionalnim programom, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.

Organizirano hodanje u Koprivnici je na rasporedu svake subote s početkom u 10 sati. Početna točka je ispred Gradske vijećnice na Zrinskom trgu. Hodat će se stazom “Živjeti zdravo” koja je prema svojoj duljini prilagođena svim dobnim i kondicijskim skupinama, a hodače će voditi kineziolog Mihael Buzina.

zatvori