Utorak, 26. ožujka 2024.

NOVA IGRAČICA PODRAVKE ‘Alena je naš prvi korak prema povratku u Ligu prvakinja’

Ruskinja Alena Ikhneva, novo pojačanje Podravke Vegete, predstavljena je danas novinarima.

Ihnjeva je 22-godišnjakinja koja je u Koprivnicu stigla iz Astrahana. Karijeru je počela graditi u Ladi Tolyatti, a potom je igrala za makedonski Vardar i francuski Fleury. Ugovor je potpisala na godinu i pol, a igrat će na lijevoj vanjskoj poziciji.

Podravka ju nije dovela kako bi s njom osvojila domaće prvenstvo i kup nego ima veće ambicije, istaknula je sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović.

Miranda Tatari Šimunović. Snimio Marko Posavec.

— Trenutna situacija u ekipi primorala nas je na to, otvorila nam se prilika i zajedničkom komunikacijom angažirali smo Alenu da nam pripomogne već u ovoj polusezoni. To je jedan pogled u budućnost, prvi korak prema onome što planiramo i što bismo htjeli, a to je povratak u Ligu prvakinja. Vjerujemo da će se Alena dobro uklopiti u ekipu i u rezultat te da će nam pomoći na tom putu.

Novoj igračici ovo nije bio prvi posjet Koprivnici, ali sada je ipak malo bolje upoznala grad i prenijela nam svoje dojmove.

— Bila sam u Koprivnici prije tri-četiri godine pa malo već poznajem ovaj grad. Sada sam ga malo bolje upoznala, nisam očekivala da ima sve to što ima, mali je grad, ali dobar.

Snimio Marko Posavec.

Alena će igrati na poziciji na kojoj Podravka već ima dosta igračica, ali kaže da se ne boji konkurencije u klubu. — To je normalno, u svakom sportu ima konkurencije.

Snježana Petika. Snimio Marko Posavec.

S njom se slaže i trenerica Snježana Petika: — Mislim da zdrava konkurencija tjera ostale igračice na pojačani rad i angažman i mislim da je uvijek dobra. Možda je ove godine čak bio problem i u tome što igračice nisu imale konkurenciju pa…

Koprivnička publika novu će igračicu imati prilike vidjeti na prvoj domaćoj utakmici u veljači, nakon što Podravka Vegeta odradi dva gostovanja u Umagu i jedno u Splitu.

zatvori