Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ministarstvo financija potvrdilo da istražuje slučaj Jozinovićeve isplate bonusa samom sebi

Iz Ministarstva financija stigao je odgovor na pitanje koje je ministru Zdravku Mariću uputio saborski zastupnik Mladen Mađer (HSS) o nepripadajućoj imovinskoj koristi koju si je isplatio bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović.

Konkretnije, Mađerovo pitanje glasilo je: “Slijedom medijskih napisa i ugovora koji su predočeni javnosti, vezano za slučaj direktora odlagališta otpada Piškornica o isplati nepripadajuće imovinske koristi, što je Ministarstvo financija poduzelo do sada? Kakve su mogućnosti revizije i financijskog nadzora te što se od tih instrumenata misli poduzeti kako bi se provjerili medijski napisi? Zahtijevamo žurnu istragu te da se javnost obavijesti o rezultatima nadzora”.

Ministarstvo financija dopis Hrvatskog sabora zaprimilo je 22. studenoga prošle godine te zastupniku Mađeru 10. siječnja uputilo odgovor u kojem je istaknuto kako Ministarstvo, sukladno propisanom djelokrugu rada, u navedenom slučaju poduzima odgovarajuće mjere u cilju provjere i utvrđivanja svih činjenica bitnih za oporezivanje. O tim utvrđenim činjenicama, kao i drugim podacima prikupljenima tijekom poreznog postupka koji bi upućivali na moguća nezakonita postupanja, Ministarstvo obavještava nadležna javno-pravna tijela.

No, konkretne informacije s kojima raspolaže o ovom slučaju, Porezna uprava Ministarstva financija dužna je, sukladno odredbama Općeg poreznog zakona, čuvati kao poreznu tajnu.

zatvori