Subota, 20. travnja 2024.

NE ODGAĐAJU SE OPERACIJE Mato Devčić: Našli smo rješenje za nedostatak anesteziologa

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić na jučerašnjoj konferenciji za medije komentirao je napise jednog lokalnog medija o odgađanju operacija zbog nedostatka anesteziologa.

— Imamo sve pokazatelje koji govore o tome da ni na koji način nisu narušene liste čekanja ni brzina usluge niti je ugrožena, ne daj Bože, sigurnost pacijenata. Nemamo značajnijih lista čekanja, osim za, što već godinama govorim, proteze kuka i koljena za koje se i na nacionalnoj razini čeka godinu i pol do dvije.

Ravnatelj Devčić podsjetio je na to da je anesteziološka služba prije tri godine pretrpjela odlazak više od polovice kolega.

— Međutim, to je u ovom času apsolutno nadoknađeno. Budući da je proces stvaranja novih kadrova u specijalističkim strukama, pa tako i anesteziologiji, dugotrajan, između pet do sedam godina, vjerujemo da će se sustav u tri do četiri godine stabilizirati u potpunosti i dalje nastaviti pružati i veći opseg usluga nego do sada.

Snimila Nela Carek.

A do tada je, poručio je Devčić, rješenje nađeno. — Imamo ugovor o poslovnoj suradnji s općim bolnicama u Varaždinu i Virovitici i Klinikom za tumore u Zagrebu. Iz sve te tri ustanove anesteziolozi dolaze u Koprivnicu na mjesečnoj osnovi i izvršavaju uslugu anesteziologa.

Znak za optimizam je dvoje novih specijalizanata anesteziologije u koprivničkoj bolnici, a treći bi to trebao postati kroz tri mjeseca.

zatvori