Utorak, 23. travnja 2024.

Mačak – knjižničar sretno je udomljen

Zaposlenici Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ trenutno su u opsežnom poslu revizije knjižničnog fonda, što im je zakonska obaveza svakih deset godina. U tome im pomažu volonteri i osobe zaposlene putem javnih radova, a sve do danas i – jedan crni mačak.

Mačak je već nekoliko dana bio “na dužnosti” u spremištu Knjižnice u Kampusu, sve dok danas nismo objavili članak o reviziji u kojem smo spomenuli i njega. Knjižnica se, međutim, nije mogla brinuti o njemu i uputila je poziv za udomljavanjem s plaćenim troškovima veterinara.

Vrlo brzo nakon objave, putem Facebooka javila nam se čitateljica koja ga je željela udomiti. Povezali smo ju s djelatnicima Knjižnice i mačak se već danas smjestio u svoj novi dom.

Mnoge druge životinje, međutim, nisu te sreće. S tim na umu, podsjećamo vas da Šinterice dobrog srca ove subote, 6. siječnja od 14 sati u Parku za pse kod Sajmišta organiziraju “Druženje s njuškama”. Pozvani su svi, bit će nešto za prigristi i toplog čaja, a slobodno povedite i svoje pse uz uvjet da se slažu s ostalima. Šinterice će dovesti 15-ak pasa, većinom štenaca, koji su u potrazi za trajnim domom. Kao što ga je tražio i naš mačak – knjižničar.

Spomenimo još na kraju da se Knjižnica za korisnike ponovno otvara u ponedjeljak, 15. siječnja.

zatvori