Petak, 19. travnja 2024.

Knjižnica je od danas ponovno otvorena za korisnike

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica danas ponovno počela raditi za korisnike po redovnom radnom vremenu nakon što je dva tjedna provodila reviziju knjižnog fonda, po zakonskoj obavezi.

Koprivnička knjižnica je dužna provoditi reviziju svakih deset godina, a ove godine red je bio na fondu Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela. Revidirane su 102 tisuće knjiga ili dvije trećine ukupnog knjižnog fonda koprivničke knjižnice.

— Kompliciranosti posla pridonijela je i činjenica da se ovaj dio fond nalazi na čak šest lokacija i to u zgradi Knjižnice (Odjel za odrasle, Stručno-znanstveni odjel, spremište u podrumu i spremište na 1. katu) te u dva dislocirana spremišta (objekti u Kampusu i na Trgu bana Jelačića) — poručili su iz koprivničke Knjižnice.

>> NEOČEKIVANI POMAGAČ Pogledajte što sve knjižničari pronalaze među stranicama i tko im je priskočio u pomoć

Na reviziji je u deset radnih dana bilo angažirano 15 raspoloživih stručnih djelatnika Knjižnice, četiri zaposlenika preko programa javnih radova i pet volontera. Svaku knjigu je trebalo uzeti s polica i usporediti sa zapisom u računalnoj bazi.

— Ako se uzme da je prosječna težina knjige jedan kilogram, tada su kroz ruke knjižničara i njihovih pomagača prošle 102 tone knjiga ili preko devet tona po timu, odnosno 4,5 tone po svakom od sudionika revizije — ističu.

zatvori