Petak, 26. travnja 2024.

KAKO JE UOPĆE VOZIO? Mrtav pijan mladić zabio se u betonski prilaz

Policija nije imala previše posla na prometnicama tijekom vikenda, ali to što je imala bilo je za pamćenje. Posebno se ‘istaknuo’ mladi vozač koji je u Sv. Ivanu Žabnu prouzročio prometnu nesreću s gotovo četiri promila alkohola u organizmu.

Kolege s portala Prigorski.hr prozvali su ga “alkoholnim bombarderom”. 25-godišnjak je u nedjelju oko 15:10 u Ulici braće Radić u Sv. Ivanu Žabnu zbog nepropisnog kretanja svojim Peugeotom slatinskih registracijskih oznaka udario u betonski kolni prilaz. Upravljao je prije položenog vozačkog ispita i s čak 3,68 promila alkohola.

Bila je to jedna od dviju prometnih nesreća koje je Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila tijekom proteklog vikenda; drugu je izazvao vozač koji je zaspao za volanom i sletio s ceste između Koprivnice i Štaglinca.

Policija je ukupno sankcionirala 142 prometna prekršaja od kojih se 17 odnosilo na alkohol i 48 na brzinu. Osim toga, 24 vozača nisu koristila sigurnosni pojas, a dva su koristila mobitel za vrijeme vožnje. Jedan je vozač smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a jedan je uhićen (pogodite koji).

Također, tri su mlada vozača sankcionirana zbog upravljanja pod utjecajem alkohola. Najviše promila – 1,03 – imao je 21-godišnjak zatečen u ranim jutarnjim satima nedjelje u Sv. Ivanu Žabnu.

Rekorder što se tiče brzine bio je 42-godišnji vozač osobnog automobila koji je u petak prijepodne u Bukovju Križevačkom vozio 106 kilometara na sat, usprkos ograničenju brzine na 50.

zatvori